ΥΠΟΙΚ: Υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας στην αγορά γι’ αυτό δεν μπορεί να υπάρξει επιδότηση ενοικίων

“Αυτή τη στιγμή υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας στην αγορά και όσο περνούν οι μέρες γίνεται ακόμη μεγαλύτερο”, επεσήμανε ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Μιλώντας στην ραδιοφωνική εκπομπή του ΡΙΚ, Πρωινό Δρομολόγιο, την Τρίτη το πρωί, ο Yπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι μέσα στη βδομάδα θα οδηγηθεί για έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο, αναθεωρημένη πρόταση για στήριξη των επιχειρήσεων, μέσω φθηνού δανεισμού. Σε ότι αφορά την απευθείας επιδότηση των επιχειρήσεων από το κράτος, ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο κάλυψης με δημοσιονομικά μέτρα, κάποιων λειτουργικών εξόδων. Την ίδια στιγμή, ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει επιδότηση των ενοικίων, διότι δεν υπάρχει η δημοσιονομική δυνατότητα.  

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Υπουργού Οικονομικών κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη στο «Πρωινό Δρομολόγιο» του ΡΙΚ

Σύμφωνα με τον Υπουργό, η Κυβέρνηση θα αξιοποιήσει κάθε ευκαιρία άντλησης κεφαλαίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επεσήμανε ωστόσο, ότι επί του παρόντος τα κράτη-μέλη βρίσκονται σε αναμονή, μέχρι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας να ανακοινώσει τους όρους για στήριξη του Τομέα της Υγείας. Ανέφερε επίσης ότι εάν ένα κράτος ζητήσει βοήθεια προκειμένου να στηρίξει περαιτέρω την οικονομίας της, συνεπάγεται σκληρό Μνημόνιο.  

Με πληροφορίες από ΡΙΚ news

Print Friendly, PDF & Email