ΥΠΟΙΚ: Μείωση έκτακτης εισφοράς επί των τόκων στο 17%

Τη μείωση της έκτακτης εισφοράς στην Άμυνα επί των εισπρακτέων τόκων από το 30% στο 17% αποφάσισε η κυβέρνηση, με τον Υπουργό Οικονομικών Μάκη Κεραυνό να στέλνει μήνυμα προς τις τράπεζες να ακολουθήσουν το δρόμο που άνοιξε η Κυβέρνηση.

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Κεραυνός υπενθύμισε η έκτακτη εισφορά επί των εισπρακτέων τόκων βρισκόταν στο 15% προ της οικονομικής κρίσης του 2013 και  διπλασιάστηκε στο 30%.

Ο δημοσιονομικός αντίκτυπος της μείωσης υπολογίζεται στα €16 εκατομμύρια, είπε ο κ. Κεραυνός, προσθέτοντας πως η απόφαση της κυβέρνησης στοχεύει στην αύξηση του εισοδήματος κυρίως των μεσαίων νοικοκυριών και μεσαίων επιχειρήσεων, που διαθέτουν καταθέσεις.

«Τη στιγμή που τα καταθετικά επιτόκια παραμένουν καθηλωμένα, δίνουμε ένα μήνυμα, αυξάνοντας το διαθέσιμο εισόδημα των καταθετών και ελπίζω ότι η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο για να ακολουθήσουν και άλλοι», τόνισε σε μια έμμεση αναφορά προς τις εμπορικές τράπεζες.

Εξάλλου, ερωτηθείς για τη χθεσινή συνάντησή του με τον Σύνδεσμο Τραπεζών Κύπρου, ο κ. Κεραυνός περιορίστηκε να αναφέρει ότι είναι καθιερωμένο έπειτα από τέτοιες συναντήσεις να εκδίδεται ανακοίνωση, κάτι που αναμένεται να γίνει σήμερα.

πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: ,