ΥΠΕΞ: Παρουσίασε τον προσανατολισμό της Κύπρου για τον τουρισμό

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, συμμετείχε το απόγευμα της Δευτέρας, σε τηλεδιάσκεψη με ομολόγους του, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας κ. Heiko Maas. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης οι Υπουργοί Εξωτερικών της Αυστρίας, Βουλγαρίας, Ελλάδας, Ισπανίας, Ιταλίας, Κροατίας, Μάλτας, Πορτογαλίας και Σλοβενίας. Στόχος ήταν ο ευρύτερος δυνατός συντονισμός των πολιτικών για τον τουρισμό και η σταδιακή άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών, λαμβάνοντας υπόψη και τις σχετικές κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ως επίσης και η ενημέρωση της Γερμανίας για τις σκέψεις και προσεγγίσεις των πιο πάνω χωρών, οι οποίες αποτελούν δημοφιλείς προορισμούς για Γερμανούς υπηκόους.

Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής απόψεων, ο κ. Χριστοδουλίδης ενημέρωσε τους ομολόγους του για την επιδημιολογική κατάσταση στην Κύπρο, αναλύοντας τις προοπτικές που αυτή δημιουργεί για τη σταδιακή και ελεγχόμενη επανέναρξη των ταξιδιών και του τουρισμού, ενώ είχε επίσης την ευκαιρία να παρουσιάσει τον γενικότερο προσανατολισμό της κυβέρνησης σε σχέση με τον τουρισμό, έχοντας πάντα υπόψη τις επιδημιολογικές συστάσεις και δεδομένα.

Διαβάστε επίσης: Yφυπουργός Τουρισμού: Εντατικές διαβουλεύσεις και πλήρης εικόνα για τουρισμό μέχρι τέλη Μαΐου

Τέλος, οι Υπουργοί υιοθέτησαν Κοινή Δήλωση στην οποία αποτυπώνεται η αντίληψη των χωρών τους για την εφαρμογή πολιτικών που θα επιτρέψουν την ομαλή και ασφαλή επανέναρξη των ταξιδιών εντός της ΕΕ.

Πηγή: Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,