ΥΠΕΞ: Ενημερώθηκε για τους στόχους της ελληνικής Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης

Ενημέρωση για τις προτεραιότητες, το πρόγραμμα και τους στόχους της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, περιελάμβανε η συζήτηση που είχαν σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Η εν λόγω τηλεδιάσκεψη ήταν η πρώτη από έναν κύκλο επαφών που ξεκίνησε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών με ομολόγους του των 46 λοιπών κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης και υπό την ιδιότητά του ως Προεδρεύων της Επιτροπής Υπουργών του Οργανισμού. 

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, κατά τη συνομιλία του με τον Κύπριο Υπουργό Εξωτερικών, ο κ. Βαρβιτσιώτης παρουσίασε τις προτεραιότητες, το πρόγραμμα και τους κύριους στόχους της Ελληνικής Προεδρίας, η οποία, ως γνωστόν ξεκίνησε την Παρασκευή 15 Μαΐου και θα διαρκέσει έως τις 18 Νοεμβρίου 2020.  Από την πλευρά του, ο κ. Χριστοδουλίδης ευχαρίστησε τον κ. Βαρβιτσιώτη για την ενημέρωση, επισημαίνοντας τη βαρύνουσα σημασία των επιλογών της Ελληνικής Προεδρίας. Τέλος, τον διαβεβαίωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα παράσχει κάθε δυνατή συνδρομή για την επιτυχή διεξαγωγή της Ελληνικής Προεδρίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: ,