ΥΠΕΞ: Ανταλλαγή απόψεων για την πανδημία και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο με τον νέο Υπ. Εξωτερικών του Ισραήλ

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα, Δευτέρα, 25 Μαΐου τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ κ. Gabi Ashkenazi, τον οποίο και συνεχάρη για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων σε μια ιδιαίτερη συγκυρία για τις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που έγινε με πρωτοβουλία του κ. Ashkenazi, oι δύο Υπουργοί αντάλλαξαν, επίσης, απόψεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Κορωνοϊού στην Κύπρο και το Ισραήλ, τις σχέσεις ΕΕ-Ισραήλ, ενώ ανασκόπησαν, ανάμεσα σε άλλα τις στρατηγικής σημασίας σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και την προοπτική περαιτέρω εμβάθυνσής τους σε διάφορους τομείς κοινού ενδιαφέροντος. Οι κ.κ. Χριστοδουλίδης και Ashkenazi συζήτησαν για τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της ευρύτερης Μέσης Ανατολής, δεδομένης και της κοινής προσέγγισης των δύο χωρών για οικοδόμηση κλίματος ασφάλειας και συνεργασίας στην περιοχή.

Ταυτόχρονα, οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν για τη σημασία του Τριμερούς μηχανισμού συνεργασίας ανάμεσα στην Κύπρο, το Ισραήλ και την Ελλάδα, όπως επίσης για την ad hoc θεματική συμμετοχή των ΗΠΑ.

Τέλος, ο κ. Ashkenazi ανταποκρίθηκε θετικά σε πρόσκληση του κ. Χριστοδουλίδη να επισκεφθεί την Κύπρο το αμέσως επόμενο διάστημα.

Πηγή: Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: ,