Έξω φρενών με δικηγόρους για τους μετανάστες – Καταγγελίες ΥΠΕΣ στον Δικηγορικό Σύλλογο

Σε σοβαρές καταγγελίες εις βάρος συγκεκριμένων δικηγόρων έχει προβεί τους τελευταίους μήνες το Υπουργείο Εσωτερικών προς τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο, αποδίδοντάς τους ενέργειες που σχετίζονται με παραπληροφόρηση και ψευδείς πληροφορίες σε αιτητές διεθνούς προστασίας.

Δικηγόροι με μηνύματα πληροφορούν αλλοδαπούς αιτητές ότι άλλαξε η νομοθεσία και μπορούν ν’ αλλάξουν καθεστώς, κάτι που δεν συμβαίνει, ή βομβαρδίζουν το Τμήμα Μετανάστευσης με δεκάδες επιστολές με αιτήματα τα οποία είναι ανυπόστατα.

Με δυο επιστολές του ο τέως γενικός διευθυντής του ΥΠΕΣ Κώστας Κωνσταντίνου προς τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο, κατήγγειλε τις ενέργειες ορισμένων δικηγόρων σε σχέση με κατ’ ισχυρισμό εκμετάλλευση αιτητών διεθνούς προστασίας. Συγκεκριμένα, με επιστολή του προς τον δικηγορικό σύλλογο, ο κ. Κωνσταντίνου πληροφορούσε τον τέως πρόεδρο του Χρίστο Κληρίδη ότι «το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει πολλές αναφορές σε λειτουργούς του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης, από αιτούντες διεθνούς προστασίας, που όπως αναφέρουν οι ίδιοι, επιθυμούν ν’ αλλάξουν το καθεστώς τους, σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία», όπως αναφέρουν.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο Φilenews.

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,