Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας κας Ζέτας Αιμιλιανίδου στην τελετή βράβευσης διαγωνισμού για την ισότητα των δύο φύλων, χθες

Με ιδιαίτερη χαρά βρισκόμαστε όλοι μαζί στην τελετή βράβευσης και θα ήθελα να συγχαρώ όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στον εικαστικό αυτό διαγωνισμό, αποδεχόμενοι με τον πιο ουσιώδη τρόπο την πρόκληση της Διατμηματικής Επιτροπής για την Ισότητα των Φύλων του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ισότητας των Φύλων στην Απασχόληση και στην Επαγγελματική Εκπαίδευση του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Σας συγχαίρω, όχι μόνο γιατί ανταποκρινόμενοι σε αυτή την πρόκληση λάβατε το μήνυμα της ισότητας των δύο φύλων, αλλά και γιατί αυτό το μήνυμα, σας απασχόλησε και το επεξεργασθήκατε.

Μοιραστήκατε σκέψεις και συναισθήματα με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς σας, κατανοήσατε τι σημαίνει ισότητα των δύο φύλων.

Αποτυπώσατε τον τίτλο του διαγωνισμού «Γυναίκες και άνδρες σε ώρα εργασίας τα τελευταία 100 χρόνια» στα έργα σας μέσα από τέσσερα στιγμιότυπα, με τα χρώματα της δικής σας φαντασίας και ευαισθησίας.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να συγχαρώ και τους συνοδοιπόρους αυτής της προσπάθειας και επιτυχίας σας. Τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς σας που έπαιξαν σημαίνοντα ρόλο σε αυτή την προσπάθεια. Γονείς και εκπαιδευτικούς που σας καθοδηγούν στα σωστά μονοπάτια σκέψης και προβληματισμού.

Γιατί μολονότι σήμερα έχει επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό η ισότητα των φύλων και έχει αυξηθεί σημαντικά η συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας, δυστυχώς το φαινόμενο της «γυάλινης οροφής» συνεχίζει να εμποδίζει την επαγγελματική ανέλιξή τους.

΄Εχουμε υποχρέωση να στηρίζουμε έμπρακτα τις γυναίκες, προωθώντας την πλήρη αξιοποίησή τους, την οικονομική τους ανεξαρτησία, που να διασφαλίζει επαρκή επίπεδα διαβίωσης σε όλο τον κύκλο ζωής και την προώθηση των γυναικών και την ισότιμη εκπροσώπησή τους στην κοινωνία. 

΄Εχουν γίνει σημαντικά βήματα στην ισότητα των φύλων αλλά χρειάζονται ακόμα παραπάνω και περισσότερη προσπάθεια από όλους και όλες και γι’ αυτό τέτοιες πρωτοβουλίες όπως η σημερινή είναι σημαντικές. Να ευχηθώ σε όλους και όλες ό,τι καλύτερο στην ζωή σας και για ακόμη μια φορά να σας συγχαρώ.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Πηγή: Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email
Tags: