Βρήκαν την κοινή συνισταμένη για την άδεια πατρότητας-Τι προνοεί η πρόταση Νόμου

Μετά από συζήτηση που κράτησε για αρκετές συνεδρίες της Επιτροπής, στις οποίες κατέθεσαν τις απόψεις τους οι βουλευτές, αλλά και η Υπουργός Εργασίας, η Επιτροπή κλείδωσε στην τελική πρόταση νόμου, η οποία θα ελεγχθεί μια τελευταία φορά την ερχόμενη Τρίτη και στη συνέχεια θα κατατεθεί στην Ολομέλεια.

Αυτή τη στιγμή, ένας πατέρας μπορεί να λάβει την άδειά δύο εβδομάδων που δικαιούται, εντός ενός μηνός από τη γέννηση του παιδιού. Η αρχική πρόταση του ΑΚΕΛ αφορούσε τη δυνατότητα λήψης της άδειας από τον πατέρα εντός ενός έτους, κάτι που έφερε τη διαφωνία της υπουργού.

Η Επιτροπή θέλοντας να βάλει νερό στο κρασί της, αντιπρότεινε την επέκταση του χρονικού περιθωρίου σε συν δύο εβδομάδες, μετά το τέλος της άδειας μητρότητας, κάτι με το οποίο η υπουργός διαφώνησε σε προηγούμενη συνεδρία, απευθύνοντας έκκληση, να παραμείνει το δικαίωμα του πατέρα, ως το τέλος της άδειας μητρότητας. «Δεν καταλαβαίνω το συν δύο εβδομάδες, δεν το έχω αντιληφθεί» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνεδρία τον περασμένο Ιανουάριο, η κ. Αιμιλιανίδου.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο REPORTER.

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,