Βρετανία: Πέρασε την πρώτη δοκιμασία το νομοσχέδιο που παραβιάζει τη συμφωνία του Brexit

Με ψήφους 340 υπέρ και 263 κατά εγκρίθηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης περί Εσωτερικής Αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου, που παραβιάζει διατάξεις της Συμφωνίας Αποχώρησης από την ΕΕ.

Σημειώνεται πως το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα κατέχει 364 έδρες στη Βουλή των Κοινοτήτων, γεγονός που σημαίνει ότι, όπως αναμενόταν, ορισμένοι Τόρις βουλευτές μάλλον απείχαν ή καταψήφισαν το νομοσχέδιο.

Οι αντιδράσεις των βουλευτών εντοπίζονται στο μονομερή καθορισμό από τη βρετανική κυβέρνηση των περιπτώσεων που θα απαιτούνται τελωνειακές δηλώσεις για μεταφορά προϊόντων από τη Βόρεια Ιρλανδία προς τη Μεγάλη Βρετανία και των αποφάσεων περί κρατικής ενίσχυσης εταιρειών που συνδέονται με τη Βόρεια Ιρλανδία.

Σύμφωνα με το Πρωτόκολλο για τη Βόρεια Ιρλανδία, που συνοδεύει τη Συμφωνία Αποχώρησης από την ΕΕ, οι λεπτομέρειες αυτές θα πρέπει να καθοριστούν από κοινή επιτροπή Λονδίνου-Βρυξελλών.

Πλέον το νομοσχέδιο περνά στο στάδιο της αναλυτικής εξέτασης, με τις επόμενες κρίσιμες ψηφοφορίες να αναμένονται την Τρίτη 22 του μήνα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,