Τροποποιείται ο περί Δημόσιας Υπηρεσίας Νόμος – Ιδιωτικά πανεπιστήμια θα μπορούν να διενεργούν εξετάσεις για πρόσληψη στο δημόσιο

Άρχισε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών η συζήτηση της νομοθεσίας με την οποία θα καταστεί δυνατή η διενέργεια εξετάσεων και από ιδιωτικά πανεπιστήμια για προσλήψεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ζαχαρία Ζαχαρίου.

Τα δύο νομοσχέδια αφορούν τροποποιήσεις του περί Δημόσιας Υπηρεσίας Νόμο και του περί Αξιολόγησης Υποψηφίων για Διορισμό στη Δημόσια Υπηρεσία Νόμο. Ο κ. Ζαχαρίου εξήγησε ότι με τις συγκεκριμένες τροποποιήσεις ουσιαστικά δίνεται το δικαίωμα στα ιδιωτικά πανεπιστήμια να διενεργούν και αυτά εκ μέρους της Υπηρεσίας Εξετάσεων, εξετάσεις για την πρόσληψη προσωπικού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ο κ. Ζαχαρίου διευκρίνισε ότι μέχρι σήμερα το δικαίωμα αυτό το είχε η Υπηρεσία Εξετάσεων και τα Κρατικά Πανεπιστήμια.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών ανέφερε ότι κατά τη συνεδρία της Επιτροπής έγινε μια πρώτη συζήτηση των νομοσχεδίων στην παρουσία των ενδιαφερόμενων, προσθέτοντας ότι από λάθος δεν παρέλαβαν τις προσκλήσεις, η εκτελεστική εξουσία, δηλδή το Υπουργείο Οικονομικών και η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας για αυτό και δεν κατέστη δυνατή η παρουσία τους στη συνεδρία. Λόγω αυτής της εξέλιξης και αφού ακούστηκαν οι απόψεις της κάθε πλευράς η συνεδρία διακόπηκε για να δοθεί ευκαιρία στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας και το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού, που ουσιαστικά κατέθεσε και τη νομοθεσία να εκφράσουν τις θέσεις τους για το γενικότερο πλαίσιο της συγκεκριμένης νομοθετικής ρύθμισης και να απαντήσουν σε ενδεχόμενες ερωτήσεις μελών της Επιτροπής, για να μπορέσει η Επιτροπή να πάρει τις ανάλογες αποφάσεις.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Tags: , ,