Τους μηχανισμούς αντιμετώπισης του οργανωμένου και οπαδικού εγκλήματος σκοπεύει να εξετάσει η Επιτροπή Νομικών

Τους μηχανισμούς αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος προτίθεται να εξετάσει η Επιτροπή Νομικών της Βουλής στην ερχόμενη συνεδρίασή της, με αφορμή την έξαρση της εγκληματικότητας στον τόπο μας το τελευταίο διάστημα. Αυτό ανέφερε σήμερα σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Νίκος Τορναρίτης, μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης.

Ο κ. Τορναρίτης ανέφερε ότι έθεσε το ζήτημα ενώπιον των μελών της Επιτροπής, με σκοπό να κληθούν οι εμπλεκόμενοι φορείς και να ανοίξει μία συζήτηση γύρω από τους τρόπους αντιμετώπισης είτε του οργανωμένου εγκλήματος, είτε του οπαδικού εγκλήματος ή ακόμα και περιστατικών του κοινού ποινικού δικαίου.

«Μία από τις αρμοδιότητες της Επιτροπής είναι αυτή της δημόσιας τάξης και του ελέγχου όσων αφορούν τα όργανα της τάξης και το οργανωμένο έγκλημα», είπε ο κ. Τορναρίτης και πρόσθεσε ότι θα κληθούν εκπρόσωποι από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, την Αστυνομία, τη Νομική Υπηρεσία και άλλους φορείς, «ώστε να δούμε πως λειτουργούμε, ποια είναι τα αντανακλαστικά μας κι αν προλαμβάνουμε ή αν ακολουθούμε τα γεγονότα», όπως είπε.

«Είναι πολύ επιβαρυμένο το σκηνικό τους τελευταίους μήνες και θεωρούμε ότι ένας διάλογος με, μπορεί να ενισχύσει το αμυντικό πλαίσιο της κυπριακής κοινωνίας έναντι του οργανωμένου εγκλήματος, του οπαδικού εγκλήματος ή και περιστατικών του κοινού ποινικού δικαίου», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,