Το Υπουργείο Εργασίας διαβεβαίωσε ότι θα εξακολουθήσει να επιδεικνύει αμείωτο ενδιαφέρον προς τους ΜΚΟ

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων “θα εξακολουθήσει να επιδεικνύει αμείωτο ενδιαφέρον προς τους Μη Κυβερνητικούς Φορείς και θα παρέχει στήριξη προς το έργο που επιτελούν” διαβεβαίωσε ο εκτελών χρέη Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων, σε χαιρετισμό του σε φιλανθρωπική εκδήλωση της Φιλόπτωχου Αδελφότητας Στροβόλου

Στην ομιλία του την οποία ανέγνωσε, εκ μέρους του ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Ζαχαριάδης, ο Υπουργός είπε ότι “η αύξηση των αναγκών κοινωνικής στήριξης τα τελευταία χρόνια κατέδειξε την αναγκαιότητα για να προχωρήσει η Κυβέρνηση τάχιστα στη μεταρρύθμιση του συστήματος πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, με στόχο την παροχή σε κάθε πολίτη των αναγκαίων προς το ζην, στη βάση κριτηρίων που αφορούν το εισόδημα, την περιουσία, τη σύνθεση της οικογένειας και τυχόν εξειδικευμένες ανάγκες, ένα επιτυχημένο εγχείρημα αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς που επιτελούσε η αείμνηστη Ζέτα Αιμιλιανίδου”.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το ΓΤΠ πρόσθεσε ότι “παράλληλα με την εφαρμογή της Νομοθεσίας για το ΕΕΕ, αναθεωρήθηκε η πολιτική για τα θέματα φροντίδας, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και τη διασφάλιση της κοινωνικής ενσωμάτωσης ατόμων, που είναι δικαιούχοι ΕΕΕ, περιλαμβανομένων και των ηλικιωμένων, μέσα από την επιδότηση των διαπιστωμένων αναγκών τους για υπηρεσίες φροντίδας, πολιτική που τώρα συνεχίζεται στην πορεία που χάραξε η εκλιπούσα, μέσω του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας”.

Όπως είπε ο κ. Καρούσος, “συνεχίζουμε, παράλληλα, τις προσπάθειες μας, μέσω της συνεχούς προώθησης κατάλληλων πολιτικών και μέτρων, για την περαιτέρω μείωση της ανεργίας, την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων και εργαζομένων, τη στήριξη της δημιουργίας νέων και ποιοτικών θέσεων εργασίας, τη βελτίωση των συστημάτων πρόνοιας και προαγωγής της κοινωνικής συνοχής και τον εκσυγχρονισμό των θεσμών και πρακτικών στα εργασιακά θέματα”.

Σημείωσε ότι “η μετάβαση από την ανεργία στην απασχόληση ή την κατάρτιση προωθείται από το Υπουργείο μέσω της εφαρμογής ενεργητικών μέτρων πολιτικής υπό τη μορφή Σχεδίων παροχής κινήτρων για πρόσληψη ή/και κατάρτιση ανέργων, με ιδιαίτερη έμφαση στην ομάδα των νέων”.

Στην ομιλία του ο Υπουργός επεσήμανε ότι “παρά ταύτα, τον ρόλο του κράτους έρχεται επικουρικά να συμπληρώσει το έργο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που αποτελούν πλέον ένα οργανωμένο σύστημα κοινωνικής προσφοράς και πολύτιμους συνεργάτες του κράτους”.

Για τη δράση της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Στροβόλου, ο κ. Καρούσος, είπε ότι  “από την 20η Ιανουαρίου 1951 που ιδρύθηκε, αναδεικνύει και προβάλλει τον ψυχικό πλούτο των μελών της και καταδεικνύει τη σημασία της εθελοντικής συνεισφοράς στη διαχείριση των αναγκών της κοινωνίας μας”.

“Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής με ιδιαίτερες αξίες, όπως η φιλανθρωπία, η αλληλεγγύη, η κοινωνική δικαιοσύνη και η κοινωνική συμμετοχή”, σημείωσε, κλείνοντας ο Υπουργός.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,