Το θέμα των αγνοουμένων να μην ατονήσει στον χρόνο, λέει η Πρόεδρος της Βουλής

Την ανάγκη απόδοσης της δέουσας πολιτικής βαρύτητας και δημοσιότητας, ώστε το ανθρωπιστικό δράμα των αδηλώτων αιχμαλώτων και αγνοουμένων να μην ατονήσει στην πορεία του χρόνου, επεσήμανε η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Βουλής, η κ. Δημητρίου είχε τη Δευτέρα συνάντηση με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Επιτροπής Γονέων και Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας του 1974. Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν οι κ. Μαρία Καλμπουρτζή, Γρηγόριος Ραχωβίτσας και Παύλος Ζώης.

Συζητήθηκαν τα θέματα διακρίβωσης της τύχης των αδηλώτων αιχμαλώτων και αγνοουμένων, καθώς και οι δυσκολίες που προκύπτουν στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, υπό το φως της θλιβερής τεσσαρακοστής όγδοης επετείου της τουρκικής εισβολής.

Η Πρόεδρος της Βουλής, αφού ενημερώθηκε από την αντιπροσωπεία αναφορικά με συγκεκριμένα προβλήματα που εξακολουθούν να ανακύπτουν στο πλαίσιο της προσπάθειας διαλεύκανσης της τύχης των αγνοουμένων, διαβεβαίωσε ότι θα προβεί στις δέουσες ενέργειες με την ελπίδα να προχωρήσει η διαδικασία ενημέρωσης των συγγενών για την τύχη των δικών τους ανθρώπων.

Υπογράμμισε, επίσης, «την ανάγκη απόδοσης της δέουσας πολιτικής βαρύτητας και δημοσιότητας στο ανθρωπιστικό δράμα των αδηλώτων αιχμαλώτων και αγνοουμένων, ώστε αυτή η πτυχή να μην ατονήσει στην πορεία του χρόνου, δεδομένου ότι αποτελεί μια εκ των τραγικότερων συνεπειών της τουρκικής εισβολής του 1974 στην Κύπρο».

πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,