Το πιθανό σενάριο άρσης των περιοριστικών μέτρων – Στις 29 Απριλίου αναμένονται οι αποφάσεις του Υπουργικού

Σε τέσσερις φάσεις αναμένεται να γίνει η σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων σε περίοδο δύο – τριών μηνών, με την έναρξη της πρώτης φάσης να καθορίζεται στις 4 Μαΐου. Κάθε φάση αναμένεται να αρχίζει μετά από πάροδο δύο εβδομάδων, οπότε και θα αξιολογείται η κατάσταση από τους ειδικούς. Αν υπάρχουν αυξημένα κρούσματα τότε θα υπάρχει επαναφορά στα μέτρα για προστασία του κοινού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετάδιδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων οι τέσσερις φάσεις σταδιακής χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων είναι οι πιο κάτω:

Α΄ Φάση

Άνοιγμα μικρών εργοτάξιων, ανοικτών χώρων, καθώς και καταστημάτων λιανικού εμπορίου και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπως είναι καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, στις 4 Μαΐου .
 
Β’ Φάση

Στα μέσα Μαΐου, μετά από παρέλευση δύο εβδομάδων και αν το επιτρέπει η αξιολόγηση των δεδομένων από τους ειδικούς, αναμένεται ότι θα ανοίξουν κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής, καθώς και γυμναστήρια.
 
Γ’ Φάση

Προβλέπεται η επανέναρξη αθλητικών οργανώσεων κεκλεισμένων των θυρών χωρίς την παρουσία φιλάθλων.
 
Δ’ Φάση

Αναμένεται ότι θα ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα, τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, οι καφετέριες και θα τεθεί ένα πλαίσιο, πόσοι άνθρωποι θα μπορούν να διακινούνται σε αυτούς τους χώρους ταυτόχρονα.

Αεροδρόμια και οδοφράγματα αναμένονται ότι θα λειτουργήσουν σε τρεις μήνες με προϋποθέσεις και με ένδειξη μηδενικών κρουσμάτων. Όσον αφορά την επαναλειτουργία σχολείων και την μετάβαση σε εκκλησίες γίνονται ακόμα σκέψεις.

Δείτε επίσης: Υπουργός Υγείας : Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο

Υπενθυμίζουμε ότι η ολοκληρωμένη πρόταση για την πρώτη φάση επανεκκίνησης της οικονομίας και τη χαλάρωση των μέτρων διακίνησης των πολιτών, θα παρουσιαστεί από την Επιστημονική Συμβουλευτική Ομάδα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την αρμόδια Διυπουργική επιτροπή σε σύσκεψη, την Τρίτη 28 Απριλίου 2020 ενώ το Υπουργικό Συμβούλιο θα συνέλθει την Τετάρτη, 29 Απριλίου, για την λήψη σχετικών αποφάσεων.

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,