Το ΥΠΟΙΚ δεν θέλει να χάσει το τέλος εταιρειών

Στο πλαίσιο της ευρύτερης φορολογικής μεταρρύθμισης θα πρέπει να ληφθεί απόφαση για κατάργηση ή όχι του ετήσιου τέλους εταιρειών ύψους €350, υποστηρίζει η εκτελεστική εξουσία.

Η επιβολή του συγκεκριμένου τέλους άρχισε το 2011 στο πλαίσιο των μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης, με αποτέλεσμα να καταλήγουν στα κρατικά ταμεία περίπου €45 εκατ. τον χρόνο.

Κατά τη χθεσινή συζήτηση πέντε προτάσεων νόμου oı οποίες προβλέπουν είτε κατάργηση του τέλους για όλες τις εταιρείες, είτε μείωση και κλιμακωτή απόδοση, είτε απαλλαγή των ανενεργών εταιρειών και των καινοτόμων μικρών επιχειρήσεων από την υποχρέωση, καθώς και των εταιρειών μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών ανέφερε πως η όποια απόφαση για κατάργηση θα πρέπει να ενταχθεί στην αναθεώρηση της φορολογικής πολιτικής. Μιλώντας στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου, ο εκπρόσωπος του υπουργείου υποστήριξε πως σε περίπτωση κατάργησης του τέλους εταιρειών θα υπάρξουν επιπτώσεις σε έργα τα οποία προγραμματίσθηκαν να υλοποιηθούν μέσω των κρατικών εσόδων.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο Φilenews.

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,