Την έναρξη εκστρατείας για τροποποίηση ενός άρθρου του «συντάγματος» ανακοίνωσε ο Αρικλί

Ο ηγέτης του Κόμματος Αναγέννησης των εποίκων (YDP) και «υποψήφιος» στις παράνομες προεδρικές εκλογές στα κατεχόμενα, Ερχάν Αρικλί, σε γραπτή του δήλωση, ανακοίνωσε ότι μαζί με την «προεκλογική» τους εκστρατεία, θα αρχίσουν εκστρατεία με το σλόγκαν «δεν είναι αρκετό αλλά ναι», με στόχο την «τροποποίηση ενός μόνο άρθρου του συντάγματος», σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή «Βατάν».

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, εξηγώντας ότι μαζί με την «προεκλογική» εκστρατεία που διεξάγουν, θα διεξάγουν ταυτόχρονα και μια άλλη εκστρατεία προκειμένου να εξηγήσουν στο «λαό» την ανάγκη για «τροποποίηση του συντάγματος», ο κ. Αρικλί υπενθύμισε ότι πριν από 18 μήνες, το κόμμα του μαζί με το Δημοκρατικό Κόμμα (DP) κατέθεσαν πρόταση στη «βουλή» για «τροποποίηση 4 άρθρων του συντάγματος», αλλά δεν έγινε εφικτό να μαζέψουν αρκετές υπογραφές, όπως είπε.

«Η άρση της ασυλίας, η τροποποίηση του καταστατικού της βουλής και η μεταρρύθμιση στη δικαστική εξουσία ήταν μεταξύ αυτών των τροποποιήσεων αλλά δυστυχώς δεν έτυχαν υποστήριξης από τα υπόλοιπα κόμματα πέραν του DP και του YDP»,  εξήγησε ο κ. Αρικλί αναφέροντας ότι παρά το ότι οι «τροποποιήσεις που χρειάζονται να γίνουν στο σύνταγμα δεν αφορούν μόνο στην τροποποίηση του αριθμού των δικαστών, εντούτοις αυτή η τροποποίηση είναι αναγκαία».

Ο Ερχάν Αρικλί υποσχέθηκε τέλος «τροποποίηση του συντάγματος για ένα πιο περιεκτικό σύνταγμα» σε περίπτωση που το YDP αναλάβει την «εξουσία» και είπε ότι παρόλο που δεν θεωρείται «αρκετή η μια μόνο τροποποίηση, λένε ναι σε αυτήν».

Πηγή : ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: ,