Τηλεδιάσκεψη για πρόοδο Έργου για Αναθεώρηση των Θεσμών Πολιτικής Δικονομίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα τηλεδιάσκεψη για την πρόοδο του Έργου αναφορικά με την  Αναθεώρηση των Θεσμών Πολιτικής Δικονομίας. Το συγκεκριμένο Έργο είναι το έβδομο που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εντός του πλαισίου Μεταρρύθμισης των Δικαστηρίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Μεταρρύθμισης και Επιμόρφωσης Ανωτάτου Δικαστηρίου η ημερήσια διάταξη της τηλεδιάσκεψης περιλάμβανε μεταξύ άλλων, ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων πριν από την ολοκλήρωση της Μετάφρασης των Θεσμών ώστε αυτοί να τεθούν εντός Νοεμβρίου, 2020 ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που χρηματοδοτεί το Έργο οι Sebastien Renaud και Αδαμαντία Μαντά και εκ μέρους του Συμβουλίου της Ευρώπης, που έχει αναλάβει τη διαχείρισή του, οι Mikhail Lobov, Daniel Schmidt, Elena Yurkina και Ραφαέλλα Χατζηκυριάκου.

Από την Κύπρο συμμετείχαν: Ο Πρόεδρος και Μέλη του Ανώτατου Δικαστηρίου Στέλιος Ναθαναήλ, Πρόεδρος και Περσεφόνη Παναγή, Πρόεδρος Επιτροπής Θεσμών η Ειρήνη Χριστοδούλου Αρχιπρωτοκολλητής και ο Διευθυντής Μεταρρύθμισης και Επιμόρφωσης Γιώργος Ερωτοκρίτου. Επίσης Εκπρόσωπος της Ένωσης Δικαστών Κύπρου, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Έμιλυ Γιολίτη, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Παντελή, η Αλίκη Σέργη και η εκπρόσωπος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου Κούλια Βάκη.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,