Τί αλλάζει στον έλεγχο των Ευρωπαϊκών Ψηφιακών Πιστοποιητικών COVID (EUDCC) μέσω της εφαρμογής CovScanCyprus

Το Υφυπουργείο Έρευνας Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής ενημερώνει πολίτες και επιχειρήσεις ότι η εφαρμογή CovScan Cyprus έχει προσαρμοστεί με βάση των προνοιών των περί Λοιμοκαθάρσεως διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας (Αρ. 10 ημερ. 18.2.2022 και Αρ.11 ημερ. 23.2.2022).

Από σήμερα, 24 Φεβρουαρίου 2022, η εφαρμογή επιτρέπει στον χρήστη την επιλογή χώρου/υποστατικού με βάση την οποία θα φορτώνονται αυτόματα οι κανονισμοί ελέγχου που αντιστοιχούν σε κάθε χώρο. Περισσότερες πληροφορίες για τους κανονισμούς ελέγχου μπορείτε να βρείτε σε αυτό τον πίνακα: https://wiki.eudcc.gov.cy/MeasuresSummaryTableEL.pdf.

Ο έλεγχος μέσω της εφαρμογής γίνεται με τη σάρωση του κωδικού QR που αναγράφεται στο πιστοποιητικό. Ανάλογα με τα μέτρα που ισχύουν για τον συγκεκριμένο χώρο/υποστατικό, η εφαρμογή CovScan Cyprus θα παρουσιάζει τα εξής αποτελέσματα:

–       Πράσινο: Το πιστοποιητικό είναι έγκυρο

–       Κόκκινο: Το πιστοποιητικό δεν είναι έγκυρο

Η νέα αναβάθμιση έχει ως στόχο να απλοποιήσει τους ελέγχους Safepass και να δώσει νέες δυνατότητες επιβεβαίωσης της αυθεντικότητας του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID (EUDCC).

Σημειώνεται, ότι οι πολίτες δεν θα χρειαστεί να εκδώσουν εκ νέου/ανανεώσουν το πιστοποιητικό τους αφού η αναβάθμιση αυτή αφορά μόνο την εφαρμογή CovScan Cyprus.

Υπενθυμίζεται, ότι για τη χρήση των πιο πάνω λειτουργιών είναι απαραίτητη προϋπόθεση η ενημέρωση του CovScan στην έκδοση 1.5.7.

Συχνές ερωτήσεις για τον τρόπο λειτουργίας της εφαρμογής μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο: EUDCC Portal

Πηγή: Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,