Θέματα κοινού ενδιαφέροντος συζήτησαν Υπ. Δικαιοσύνης και Εκτελεστική Διευθύντρια EUROPOL

Θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας, συζήτησαν η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Στέφη Δράκου, με την Εκτελεστική Διευθύντρια της EUROPOL, Κάθριν ντε Μπολέ, σε συνάντησή τους τη Δευτέρα, στη Λευκωσία.

Ανακοίνωση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης αναφέρει ότι στo πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης της Εκτελεστικής Διευθύντριας της EUROPOL στην Κύπρο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, στην παρουσία του Αρχηγού της Αστυνομίας.

Στη συνάντηση, αναφέρεται, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος σχετικά με τη συνεργασία EUROPOL – Αστυνομίας Κύπρου, «που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας».

«Μέσα από τη γόνιμη ανταλλαγή απόψεων επαναβεβαιώθηκε η κοινή προσέγγιση για αντιμετώπιση των προκλήσεων που προκύπτουν λόγω του μεταναστευτικού προβλήματος, μέσα από το προωθημένο πλαίσιο συνεργασίας με την EUROPOL που τα τελευταία χρόνια συνεχώς αναβαθμίζεται», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Υπουργός, προστίθεται, ευχαρίστησε την κ. ντε Μπολέ για την επίσκεψη αλλά και τη συνολική βοήθεια που παρέχει η ευρωπαϊκή Αστυνομία στα κράτη μέλη και ειδικότερα στην Κύπρο, και τη συνεχάρη για τη δεύτερη συνεχή θητεία που αναλαμβάνει στον οργανισμό.

Εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα πως η στενή συνεργασία των δύο πλευρών θα συνεχιστεί με στόχο τόσο την αποτελεσματική αντιμετώπιση των έντονων μεταναστευτικών προκλήσεων, όσο και για την πάταξη εγκληματικών δραστηριοτήτων και αξιολόγηση σύγχρονων κινδύνων, καταλήγει η ανακοίνωση.

πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,