«Ευνομία»: Ένα ισχυρό ευρωπαϊκό αποτύπωμα ειρήνης και συνεργασίας για την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου

Tετραήμερη κοινή στρατιωτική άσκηση με τη συμμετοχή Κύπρου, Ελλάδας, Γαλλίας και Ιταλίας διεξάγεται σήμερα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και θα διαρκέσει μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή. Στην άσκηση δόθηκε η ονομασία «Ευνομία» (Eunomia), διότι κοινός στόχος, όπως έγραψε και σε ανάρτησή του ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου Χαράλαμπος Πετρίδης, είναι να προσδώσει ένα ισχυρό ευρωπαϊκό αποτύπωμα ειρήνης και συνεργασίας για την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου.

Επιπλέον, σύμφωνα με ανάρτηση της Γαλλίδας Υπουργού Άμυνας, Φλοράνς Παρλί, ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο πρέπει να είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση:

«Η Ανατολική Μεσόγειος μετατρέπεται σε χώρο έντασης. Με τους Κύπριους, Έλληνες και Ιταλούς εταίρους μας, ξεκινάμε σήμερα μια στρατιωτική άσκηση με αεροπορικά και θαλάσσια μέσα. Το μήνυμά μας είναι απλό: προτεραιότητα στον διάλογο, τη συνεργασία και τη διπλωματία, ούτως ώστε η Ανατολική Μεσόγειος να γίνει ένας χώρος σταθερότητας και σεβασμού του διεθνούς δικαίου. Προς όφελος όλων, δεν πρέπει να αποτελεί πρόσφορο έδαφος για προσωπικές φιλοδοξίες».

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,