Τέσσερις δικηγόροι και εγκληματολόγος στη μάχη κατά της διαφθοράς

Τέσσερις νομικοί και ένας εγκληματολόγος ενισχύουν προσεχώς τις προσπάθειες της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς. Όπως πληροφορείται ο «Φ» οι πέντε αυτοί ειδικοί θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με τη μέθοδο της αγοράς υπηρεσιών για έναν χρόνο και θα πιάσουν δουλειά από την προσεχή Δευτέρα.

Η πρόσληψή τους αποσκοπεί στην ενίσχυση του έργου της Αρχής για διερεύνηση υποθέσεων. Αυτή τη στιγμή εκκρεμεί μεγάλος αριθμός καταγγελιών που έχουν υποβληθεί είτε ανώνυμα είτε επώνυμα και πρέπει να αξιολογηθούν και να τύχουν προκαταρκτικής εξέτασης πριν αποφασιστεί κατά πόσον χρήζουν ή όχι διερεύνησης.

Τα πέντε αυτά πρόσωπα αναμένεται, λοιπόν, να αξιοποιηθούν με στόχο να καταστεί ακόμα πιο αποδοτική η Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς. Άλλωστε, το έργο της Αρχής δεν έχει να κάνει μόνο με εξέταση καταγγελιών για πράξεις ασυμβίβαστου ή/και διαφθοράς αξιωματούχων. Όπως είναι γνωστό, η εφαρμογή της νομοθεσίας για το lobbying (περί της Διαφάνειας στις Διαδικασίες Λήψης Δημόσιων Αποφάσεων και Συναφών Θεμάτων Νόμος) επαφίεται αποκλειστικά στην αρμοδιότητα της Αρχής. Η πλήρης εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας που θεωρείται τοποθετείται την 1η Μαρτίου.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο Φilenews.

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: ,