Δ. Ιωαννίδης: “Η Δικαιοσύνη δεν πουλούσε ψήφους και κανένας δεν ενδιαφερόταν, παρά μόνο ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος”

Σε συνέντευξη που έδωσε ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου Δώρος Ιωαννίδης, στην εκπομπή Secret Mission του The Team Web Tv αναφέρθηκε στη μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης χαρακτηρίζοντας την ως μια ολική ανατροπή του συστήματος, όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Κληθείς να σχολιάσει τα προβλήματα που υπάρχουν στα δικαστήρια και στον τομέα της Δικαιοσύνης, ο κύριος Ιωαννίδης τόνισε ότι πρώτα η “Δικαιοσύνη δεν πουλούσε ψήφους, κανένας δεν ενδιαφερόταν, παρά μόνο ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος ο οποίος έθετε συνέχεια τα προβλήματα”. “Όταν φτάσαμε στο αδιέξοδο, στο τελευταίο σκαλοπάτι και ήρθαν οι κατηγορίες από το εξωτερικό και την Greco, τότε θυμήθηκαν όλοι τη δικαιοσύνη και άρχισαν να δίνονται χρήματα στη Δικαιοσύνη και να ετοιμάζονται νομοσχέδια“, συμπλήρωσε.

Κομματικά δεν ήταν ποτέ σε προτεραιότητα η δικαιοσύνη, αλλά δεν είναι θέμα εάν πουλάει ή όχι ψήφους είπε και διευκρίνισε ότι μετά την καταστροφή του 2011 και ακολούθως του 2013, ο κόσμος αποτάθηκε στη δικαιοσύνη και τότε ήταν που βγήκαν στην επιφάνεια όλες οι αλλαγές που έπρεπε να γίνουν και φάνηκαν όλα τα προβλήματα.

Αποκάλυψε επίσης ότι απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην οποία καταγράφει όλα τα ζητήματα και τους προβληματισμούς του για το θέμα της μεταρρύθμισης.  “Σήμερα έστειλα επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και επεξηγώ τους λόγους ότι αν τα κάνουμε όλα με μεγάλη σπουδή μπορεί να φέρουμε και να ανατρέψουμε κάθε πιθανό αποτέλεσμα που μπορεί να γίνει”, είπε συγκεκριμένα.

Διαβάστε την επιστολή

Ο κ. Ιωαννίδης παρουσίασε αναλυτικά μια σειρά προβληματικών καταστάσεων στον χώρο της δικαιοσύνης, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Δείτε τη συζήτηση: 

https://youtu.be/qayrbMVKYs8
Print Friendly, PDF & Email