Συζητηθηκε κατ’ άρθρο η θεσμοθέτηση νομικού πλαισίου ταυτοποίησης όλων των κατόχων καρτών κινητής τηλεφωνίας – Παύει πλέον η ανωνυμία

Συζητήθηκε κατ’ άρθρο την περασμένη Παρασκευή στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ο περί Ταυτοποίησης των Κατόχων και Χρηστών Εξοπλισμού και Υπηρεσιών Κινητής Τηλεφωνίας Προπληρωμένου Χρόνου Ομιλίας Νόμος του 2009. Πρόταση νόμου των βουλευτών κ. Άγγελου Βότση και Γεώργιου Προκοπίου, εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος που αφορά τη θεσμοθέτηση νομικού πλαισίου ταυτοποίησης των κατόχων χρηστών εξοπλισμού και υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας προπληρωμένου χρόνου ομιλίας, προς διαφύλαξη της ασφάλειας και προστασίας της δημόσιας τάξης και των ατόμων γενικότερα.

Στη συνεδρίαση κλήθηκαν να παραστούν εκπρόσωποι του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Ασφάλειας, του Γραφείου της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, της Αστυνομίας Κύπρου, της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας, της CYTA, της Epic, της Primetel και της Cablenet.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως κ. Γιώργος Σαββίδης, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας είπε ότι πρόκειται για μια πρόταση νόμου, η οποία, παρότι κατατέθηκε πριν από χρόνια, εντούτοις δεν προχώρησε κι ευχήθηκενα ψηφιστεί πριν να σταματήσει τις εργασίες της η Βουλή για το καλοκαίρι. “Αναλαμβάνοντας, παρακάλεσα τον Πρόεδρο της Επιτροπής Μεταφορών όπως θέσει τη διαδικασία της Βουλής, ώστε να μπορέσει να συζητηθεί κι αυτή η πρόταση νόμου, και είναι με χαρά που βλέπω ότι η Επιτροπή ανταποκρίθηκε. Σήμερα, έγινε η κατ’ άρθρον συζήτηση της πρότασης αυτής. Πιστεύω ότι είναι ένα πολύ σημαντικό νομοθέτημα κι ελπίζω ότι θα ψηφιστεί σύντομα, διότι το νομοθέτημα  αυτό προσθέτει στον σημαντικό νόμο που ψηφίστηκε σε σχέση με την παρακολούθηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, αφού, με αυτόν τον τρόπο, δεν θα υπάρχει η δυνατότητα της ανωνυμίας στις προπληρωμένες κάρτες κινητής τηλεφωνίας. Θέλω εκ νέου να ευχαριστήσω τους εισηγητές της πρότασης νόμου όσο και την Επιτροπή Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων που το έχει θέσει ως προτεραιότητα και φαίνεται ότι η συζήτηση προχωρά με ικανοποιητική συναίνεση.  Θα ήταν ευχής έργο η πρόταση νόμου να ψηφιστεί πριν από το καλοκαίρι”, δήλωσε συγκεκριμένα.

Print Friendly, PDF & Email