Ολοκληρώθηκε η συζήτηση για το νομοσχέδιο Περί Σύστασης Ενιαίας Υπηρεσίας Επιθεωρήσεων – Στην Ολομέλεια το τελικό κείμενο

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας ολοκλήρωσε τη συζήτηση του Περί Σύστασης Ενιαίας Υπηρεσίας Επιθεωρήσεων Νόμου επιφέροντας ορισμένες αλλαγές στο τελικό κείμενο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της Επιτροπής, Ανδρέα Φακοντή, στο νόμο εντάχθηκε και η οικοδομική βιομηχανία και παραπέμφθηκαν δύο άρθρα του, που αφορούν τους βασικούς όρους απασχόλησης στον πίνακα 1 με €500 πρόστιμο και το δεύτερο που αφορά την ανάρτηση του καταλόγου στον δεύτερο πίνακα με €250 πρόστιμο. Το τελευταίο, είπε ήταν πρόταση της κυβέρνησης η οποία υιοθετήθηκε από όλα τα κόμματα πλην από τον ΔΗΣΥ που θα τοποθετηθεί. Επί του τελικού κειμένου τοποθετήθηκαν το ΑΚΕΛ, η ΕΔΕΚ και Οικολόγοι υπέρ, ενώ ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ θα τοποθετηθούν στην Ολομέλεια, πρόσθεσε.

Εξάλλου, αναφορικά με τη συζήτηση της πρότασης νόμου για τις ληξιπρόθεσμες κοινωνικές εισφορές, ο κ. Φακοντής είπε πως εκπρόσωπος του Υπουργείου Εργασίας θα κατατεθεί νέο νομοσχέδιο εντός των επόμενων 15 ημερών. Σημείωσε ότι η Επιτροπή ζήτησε από το Υπουργείο όπως αποσταλεί άμεσα στην Βουλή έτσι ώστε μέχρι να δοθεί το πράσινο φως από τη Νομική Υπηρεσία, η Επιτροπή να ολοκληρώσει την εξέταση του νόμου, έτσι ώστε να κατατεθεί στην Ολομέλεια για ψήφιση το συντομότερο δυνατό. Ο λόγος, εξήγησε, είναι ότι καθίσταται αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε λόγω των προβλημάτων της χρονιάς που διανύουμε και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email