Συνάντηση της ΥΔΔΤ κας Στέφης Δράκου με τον ειδικό απεσταλμένο του Ηνωμένου Βασιλείου για θέματα ΛΟΑΤΚΙ, Λόρδο Herbert

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021 στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, συνάντηση της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κας Στέφης Δράκου με τον Λόρδο Herbert, Ειδικό Απεσταλμένο του Ηνωμένου Βασιλείου για θέματα ΛΟΑΤΚΙ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε αλληλοενημέρωση για τα ζητήματα που αφορούν την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων στις δύο χώρες.

Επίσης, συζητήθηκαν τρόποι κοινής δράσης και διεύρυνσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών για περαιτέρω ενδυνάμωση και αναβάθμιση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, τόσο σε διμερές επίπεδο, όσο και σε επίπεδο Συμβουλίου της Ευρώπης.

Συζητήθηκε, επίσης, η επικείμενη υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών αναφορικά με την προστασία και προώθηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων.  Το Μνημόνιο θα περιλαμβάνει δράσεις σε διμερές επίπεδο, καθώς και δράσεις στο επίπεδο του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Κοινοπολιτείας.

H Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης τόνισε ότι, σε νομοθετικό και θεσμικό επίπεδο, έγιναν τα τελευταία χρόνια σημαντικά θετικά βήματα, με στόχο την εμπέδωση και προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων.

Επισήμανε δε ότι πρόσφατα έχει εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο η Εθνική Στρατηγική για την Προστασία και Προαγωγή των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, η οποία διαλαμβάνει ρυθμίσεις για την προστασία και προώθηση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, θέτοντας ως στρατηγικούς στόχους την καταπολέμηση των διακρίσεων, την άρση των αποκλεισμών και την προώθηση του αιτήματος για την ισότητα.

Η θεσμοθέτηση της πολιτικής συμβίωσης, η ποινικοποίηση της ομοφοβικής και τρανσφοβικής ρητορικής, καθώς και  η αυστηροποίηση των ποινών για εγκληματικές πράξεις που διαπράττονται με ομοφοβικό ή τρανσφοβικό κίνητρο καταδεικνύουν την αποφασιστικότητα ενδυνάμωσης της ισότητας και  καταπολέμησης κάθε μορφής βίας εις βάρος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, είπε.

H Υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε, επίσης, ότι θα συνεχίσει να στηρίζει συστηματικά κάθε πολιτική και δράση που αποσκοπεί στην καταπολέμηση των διακρίσεων, λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας ή χαρακτηριστικών φύλου και την προαγωγή των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Ο Λόρδος Herbert εξήρε τις προσπάθειες της κυβέρνησης για την πρόοδο που έγινε τα τελευταία χρόνια για τα ανθρώπινα δικαιώματα και ειδικότερα για τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα.

Πηγή : Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,