Συνάντηση Φ. Φαίδωνος με το νέο ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Πάφου

Τη συνέχιση και την εμβάθυνση της μεταξύ τους συνεργασίας αποφάσισαν ο Δήμος Πάφου και ο Δικηγορικός Σύλλογος Πάφου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πάφου.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα μεταξύ του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος και του νεοεκλεγέντος Προέδρου του Συλλόγου Σάββα Ζαννούπα και μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, συζητήθηκαν τρόποι για την περαιτέρω ανάπτυξή της συνεργασίας των δύο φορέων στη βάση της αμοιβαιότητας και του δημοσίου συμφέροντος.   

Μετά από πρόταση του Δημάρχου Πάφου, αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, η διοργάνωση ειδικών σεμιναρίων από το Δικηγορικό Σύλλογο για το προσωπικό του Δήμου σχετικά με το Διοικητικό Δίκαιο, τις Δημόσιες Συμβάσεις και άλλα συναφή θέματα αφού, όπως ανέφερε ο κ. Φαίδωνος, καταρτισμένο προσωπικό σημαίνει προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών προς τον πολίτη. 

Ο Δήμαρχος Πάφου απέρριψε επίσης ισχυρισμούς περί δήθεν ανάθεσης δεκάδων υποθέσεων κάθε χρόνο σε δικηγόρους εκτός Πάφου, σημειώνοντας ότι βάσει συγκεκριμένων στοιχείων, τα τελευταία 6 χρόνια ανατέθηκαν εκτός Πάφου 10 νέες αγωγές που αφορούσαν 7 υποθέσεις.

Συγκεκριμένα, οι εν λόγω υποθέσεις αφορούσαν: 2 εργάτες/υπαλλήλους που δόθηκαν για ευνόητους λόγους εκτός Πάφου, 1 υπόθεση που αφορούσε δικηγόρο που δόθηκε για λόγους αρχής εκτός Πάφου, 1 που αφορούσε σύζυγο δικηγόρου που δόθηκε για λόγους αρχής εκτός Πάφου, 1 σοβαρή υπόθεση με εγκληματική διάσταση και 2 υποθέσεις που αφορούσαν εξειδικευμένα θέματα Συμβάσεων.   

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ακόμη τρόποι για την περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο πλευρών στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψαν το 2015 και έγινε ανταλλαγή απόψεων για την  αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη υλοποίησή του.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,