Στόχος της επίσκεψής της Αννίτας Δημητρίου στην Αθήνα είναι η ενίσχυση σχέσεων με τη Βουλή των Ελλήνων.

«Η ενίσχυση της κοινοβουλευτικής διπλωματίας και των σχέσεων των δυο κοινοβουλίων αποτελεί βασικό στόχο και σκοπό της επίσκεψης μου στην Ελλάδα», τόνισε η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Αννίτα Δημητρίου στις δηλώσεις της μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα.

Παράλληλα, η  κ. Δημητρίου αναφέρθηκε στην ανάγκη ουσιαστικής συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα μεταξύ Λευκωσίας και Αθήνας και πρόσθεσε ότι η κοινή ιστορία των δυο χωρών μέσα στα βάθη των αιώνων προστάζει την από κοινού υπηρέτηση του δικαίου και των ευρωπαϊκών αξιών. «Για το μέλλον των παιδιών μας σε έναν κόσμο με ανθρώπινα δικαιώματα, ίσες ευκαιρίες και αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τις προκλήσεις της περιβαλλοντικής κρίσης» τόνισε η κ. Δημητρίου. Τέλος, πρόσθεσε  ότι απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου οι θεσμοί να επιτελέσουν το έργο τους και να ξανακερδίσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών ειναι η συνεργασία.

Από την πλευρά του ο κ. Τασούλας σημείωσε ότι είναι μεγάλη χαρά και τιμή να φιλοξενεί την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων στην Αθήνα και πρόσθεσε ότι η χαρά αυτή πηγάζει από την ουσία των σχέσεων των δυο χωρών η οποία έχει σφυρηλατηθεί στο παρελθόν, το παρόν αλλά και το μέλλον.

«Η τουρκική προκλητικότητα και αδιαλλαξία είναι άνευ προηγούμενου και η σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας και Κύπρου ειναι μια από τις απαντήσεις μας», σημείωσε ο Έλληνας Πρόεδρος της Βουλής.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η απάντηση των δυο χωρών έχει να κάνει και με την πρόσφατη στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας η οποία, όπως τόνισε ο κ. Τασούλας αφορά και την προάσπιση των ευρωπαϊκών συμφερόντων. «Η τουρκική προκλητικότητα έχει απέναντι της ένα αρραγές μέτωπο Ελλάδας και Κύπρου αλλά και την κατανόηση της Ευρώπης. Είμαι βέβαιος ότι το δίκαιο θα επικρατήσει για μια λύση στο Κυπριακό. Με Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, χωρίς στρατεύματα κατοχής, με ισότητα και μια ιθαγένεια, κυριαρχία και διεθνή προσωπικότητα» κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,