Στις 16 Ιουλίου η συνέχεια της αντεξέτασης του Γενικού Ελεγκτή

Για την Τρίτη 16 Ιουλίου και ώρα 09:30 π.μ. όρισε το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο τη συνέχιση και ολοκλήρωση της αντεξέτασης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχετικά με την αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη για απόλυση του Γενικού Ελεγκτή.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία μέρα της αντεξέτασης που είχε προγραμματιστεί για σήμερα Δευτέρα αναβλήθηκε για λόγους πέραν των δυνάμεων των μελών του Συμβουλίου.

Κατά τη σημερινή συνεδρία του Συμβουλίου με σκοπό τον ορισμό νέας ημερομηνίας αντεξέτασης και παροχής περαιτέρω οδηγιών για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Αντώνης Λιάτσος εξέφρασε την πρόθεση του σώματος για τήρηση των αρχικών χρονοδιαγραμμάτων και ολοκλήρωση της διαδικασίας όπως αρχικά είχε οριστεί έως τις 19 Ιουλίου.

Προσέθεσε ότι μέχρι αύριο Πέμπτη θα είναι έτοιμα όλα τα πρακτικά και θα τεθούν στη διάθεση των συνηγόρων.

Ύστερα από διαβούλευση μεταξύ των δύο αντίδικων πλευρών, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου όρισε την ολοκλήρωση της αντεξέτασης του Γενικού Ελεγκτή για την Τρίτη 16 Ιουλίου και ώρα 09:30 π.μ..

Κάλεσε επίσης τις δύο πλευρές να εξετάσουν τη δυνατότητα διευθετήσεων ώστε να καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση της διαδικασίας έως τις 19 Ιουλίου, καθώς, όπως είπε, θα έχουν τη δυνατότητα προφορικών αγορεύσεων ακόμα και στις 18 Ιουλίου και κατάθεσης ταυτόχρονα γραπτού κειμένου των αγορεύσεων για σκοπούς υποβοήθησης του Συμβουλίου.

Προσέθεσε πως αν υπάρχει θέμα απάντησης αυτό μπορεί να γίνει είτε την ίδια μέρα από την πλευρά του αιτητή, είτε ακόμα και την επομένη 19/7, προκειμένου να διασφαλιστεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας αλλά και τα δικαιώματα των δύο πλευρών.

Αν τα παραπάνω δεν συμφωνηθούν μέχρι τις 16/7, όταν και αναμένεται να ολοκληρωθεί η υπόθεση, το Συμβούλιο θα δώσει νέες ημερομηνίες προς το τέλος του Αυγούστου για σκοπούς διευθετήσεων, κατέληξε ο κ. Λιάτσος.

πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: ,