Στηρίζουμε τα ψηφίσματα των ΗΕ και τη διαδικασία του ΟΗΕ στην Κύπρο, λέει το γερμανικό ΥΠΕΞ

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών Μίχαελ Μπούργκερ, κάλεσε τη Δευτέρα την Τουρκία να απέχει από μονομερείς προκλήσεις, προκειμένου να καταστεί εφικτός ο διάλογος για την Ανατολική Μεσόγειο, ενώ παράλληλα  τάχθηκε υπέρ της, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού και τόνισε την προσήλωση του Βερολίνου στα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.

Σε δηλώσεις του κατά τη σημερινή κυβερνητική ενημέρωση και με αφορμή τη χθεσινή παρουσία του Προέδρου της Τουρκίας  στην περίκλειστη πόλη της Αμοχώστου, ανέφερε ότι «επί της αρχής για την Κύπρο και το μέλλον της, το μέτρο μας είναι τα Ψηφίσματα του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών και σε αυτά μένουμε προσηλωμένοι. Και στην ειρηνευτική διαδικασία που διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ γίνεται διαπραγμάτευση για μια δικοινοτική λύση με δύο ζώνες. Η γερμανική Κυβέρνηση στηρίζει περαιτέρω στα Ηνωμένα Έθνη αυτές τις προσπάθειες».

Σύμφωνα με τον ίδιο «στο πλαίσιο του ρόλου μας ως Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσπαθούμε για την περαιτέρω  αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο και εξακολουθούμε να είμαστε πρόθυμοι να στηρίξουμε κάθε λογική προσπάθεια για αυτόν τον σκοπό. Έχουμε πολλές φορές υπογραμμίσει ότι μια λύση για τα διαφιλονικούμενα ζητήματα στην Ανατολική Μεσόγειο μπορεί να επιτευχθεί μόνο με διάλογο μεταξύ όλων των συμμετεχόντων. Προκειμένου να μπορούν να πραγματοποιηθούν τέτοιες συνομιλίες, καλείται ιδιαίτερα η Τουρκία να απέχει από μονομερείς προκλήσεις.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,