Στην Ολομέλεια της Βουλής σύντομα για ψήφιση νομοσχέδιο για διαδικτυακό σεξισμό, λέει η Ε. Μαύρου

Η Βουλή των Αντιπροσώπων εξετάζει νομοσχέδιο για το διαδικτυακό σεξισμό σε όλες του τις μορφές, το οποίο αναμένεται να τεθεί σύντομα για ψήφιση ενώπιον της Ολομέλειας του Σώματος, ανέφερε η Βουλευτής, Ελένη Μαύρου, μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης στις εργασίες του 49ου Συνεδρίου της Περιφέρειας Βρετανικών Νήσων και της Μεσογείου (BIMR), στις οποίες συμμετέχει η κ. Μαύρου ως επικεφαλής και ο Βουλευτής Αντρέας Κυπριανού, ως μέλος, της κυπριακής αντιπροσωπείας του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου (CPA).

Όπως αναφέρεται, στα πλαίσια συνεδρίας της Περιφερειακής Εκτελεστικής Επιτροπής των Γυναικών-Βουλευτών της Κοινοπολιτείας (BIMR CWP), η κ. Μαύρου σημείωσε, βάσει επίσημων στοιχείων, την αύξηση του αριθμού των γυναικών σε δημόσια αξιώματα στην Κύπρο. Δυστυχώς, όμως, επεσήμανε η κ. Μαύρου, παρατηρήθηκε ταυτόχρονα κατακόρυφη αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας στην Κύπρο, στην περίοδο της πανδημίας Covid-19. Ανέφερε δε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων εξετάζει νομοσχέδιο για το διαδικτυακό σεξισμό σε όλες του τις μορφές,  το οποίο αναμένεται να τεθεί σύντομα για ψήφιση ενώπιον της Ολομέλειας του Σώματος.

Κατά τη συνεδρία, συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν στην αύξηση του αριθμού των γυναικών βουλευτών ενόψει επικείμενων εκλογών, καθώς και στην παρουσίαση νέου στρατηγικού σχεδίου για την επόμενη διετία. 

Εξάλλου, τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας συμμετείχαν χθες στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της BIMR, κατά την οποία συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν στην επικαιροποίηση της στρατηγικής για τη συγκεκριμένη Περιφέρεια, καθώς και προγράμματα που αφορούν στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των κοινοβουλίων της Κοινοπολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Οι εργασίες του Συνεδρίου ολοκληρώνονται απόψε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,