Στην Ολομέλεια τα ν/σ για Υφυπουργείο Καινοτομίας και προτάσεις νόμου για ληξιπρόθεσμες οφειλές

Την άγουσα για την Ολομέλεια πήραν σήμερα από την κοινοβουλευτική επιτροπή Οικονομικών το νομοσχέδιο για την ίδρυση Υφυπουργείου Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, αλλά και οι προτάσεις νόμου για την νέα παράταση του σχεδίου ληξιπρόθεσμων οφειλών στον φόρο εισοδήματος και στον φόρο προστιθέμενης αξίας.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Άγγελος Βότσης, ανέφερε σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία, πως τα κοινοβουλευτικά κόμματα έδωσαν την τελική τους τοποθέτηση και ότι τα δύο θέματα θα βρεθούν ενώπιον της Ολομέλειας την ερχόμενη Παρασκευή.

Εν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης είπε πως το Κίνημα θα καταψηφίσει τόσο τη νέα παράταξη του σχεδίου ληξιπρόθεσμων οφειλών όσο και το θέμα των λιμουζινών των κρατικών αξιωματούχων.

Χαρακτηρίζοντας την απόφαση για έγκριση του νέου σχεδίου ληξιπρόσθεσμων οφειλών βεβιασμένη, ο κ. Περδίκης διερωτήθηκε αν και οι 56 βουλευτές «θα δηλώσουν πιθανόν εμπλεκόμενο συμφέρον και αν δοθούν στη δημοσιότητα ποιοι είναι οι 100 μεγαλύτεροι οφειλέτες στο ΦΠΑ, σε ποιους δίνουμε σωσίβιο με αυτή τη νομοθεσία».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,