Στην κοινή προσπάθεια στήριξης των αγροτών επικεντρώθηκαν η Πρόεδρος της Βουλής και ο Επίτροπος Αγροτικών Πληρωμών

Στην κοινή προσπάθεια στήριξης των αγροτών επικεντρώθηκαν η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου, και ο Επίτροπος Αγροτικών Πληρωμών, Ανδρέας Κυπριανού, οι οποίοι παρακάθισαν σε σύσκεψη τη Δευτέρα στα κεντρικά γραφεία του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών (ΚΟΑΠ). Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Βοηθός Επίτροπος, Ανδρέας Ευαγγέλου, καθώς και ανώτερα στελέχη του Οργανισμού.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση που μεταδίδει το ΓΤΠ, ο κ. Κυπριανού ενημέρωσε την Πρόεδρο της Βουλής για τον ρόλο, το έργο, την αποστολή του ΚΟΑΠ και ενημερώθηκε για το σχέδιο δράσης του Οργανισμού, για το όραμα και τους στόχους του για τα επόμενα χρόνια. 

Σημειώνεται ότι συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την αγροτική οικονομία, τα προβλήματα που ταλανίζουν τους αιτητές και ιδιαίτερα τους τρόπους και μεθόδους για διευκόλυνση των αγροτών με σκοπό την πλήρη απορρόφηση όλων των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορούν τη γεωργία.

Ο Επίτροπος Αγροτικών Πληρωμών πρόσθεσε ότι στόχος είναι η περαιτέρω αναβάθμιση των ηλεκτρονικών συστημάτων του Οργανισμού, η απλοποίηση υποβολής αιτήσεων, η εκταμίευση όσο το δυνατόν περισσότερων ευρωπαϊκών κονδυλίων, η αναβάθμιση της ενημέρωσης που λαμβάνει ο αγρότης για τα μέτρα που επιδοτεί ο Οργανισμός και γενικότερα η άμεση στήριξη και βοήθεια προς τους αγρότες.

Η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την πλήρη στήριξή της στον θεσμό του Επιτρόπου αλλά και την αγάπη και εκτίμηση που τρέφει η ίδια στις ικανότητες και γνώσεις του κ. Κυπριανού και επισήμανε ότι τόσο η ίδια όσο και η Βουλή των Αντιπροσώπων θα προσφέρουν την πλήρη συνεργασία και στήριξη στον Κυπριακό Οργανισμό Αγροτικών Πληρωμών για επίτευξη των κοινών στόχων που είναι το καλό της αγροτικής οικονομίας της Κύπρου.

Μεταξύ άλλων, οι δύο πλευρές επικεντρώθηκαν στην κοινή προσπάθεια στήριξης, βοήθειας και κατανόησης προς τον αγροτικό κόσμο της Κύπρου ώστε να ανθίσει περαιτέρω η κυπριακή αγροτική οικονομία και να ζωντανέψει ξανά η ύπαιθρος, αναφέρει η ανακοίνωση.

Τέλος, η Πρόεδρος συνεχάρη τον Επίτροπο για το σημαντικό και υπεύθυνο έργο που επιτελεί ο ΚΟΑΠ και ευχήθηκε όπως ο ΚΟΑΠ συνεχίσει να επιτελεί το έργο του υπεύθυνα, αποδοτικά και ανεπηρέαστα με μόνο γνώμονα τη διασφάλιση των διαχρονικών συμφερόντων των αγροτών και της κυπριακής γεωργίας στο σύνολό της.

πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,