Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ίδρυση και λειτουργία Υφ. Πολιτισμού, λέει ο Προδρόμου

Το νομοσχέδιο που έχει εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο για την ίδρυση και λειτουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού, έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων για εξέταση, είπε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου, μιλώντας σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας.

«Ελπίζουμε ότι θα εγκριθεί από τη Βουλή και έτσι θα δοθεί η δυνατότητα να ζήσουμε μια σημαντική ιστορική στιγμή για τον πολιτισμό. Δηλαδή, να δημιουργήσουμε μια ξεχωριστή πολιτική αρχή, η οποία θα έχει την πλήρη αρμοδιότητα για τα θέματα του πολιτισμού. Όπως προβλέπεται, το Υφυπουργείο θα έχει αρμοδιότητα και θα οργανωθεί κατά τρόπο που να αναλάβει την πολιτιστική κληρονομία -τις αρχαιότητες και όλη την υπόλοιπη πολιτιστική κληρονομιά μας- όπως επίσης και τις πολιτιστικές δραστηριότητες στο σύνολό τους», πρόσθεσε.

Ο κ. Προδρόμου ανέφερε, επίσης, ότι με το Υφυπουργείο Πολιτισμού θα μπορεί, επίσης, να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση και στη πολιτιστική διπλωματία, «αλλά και σε συνέργειες μέσα από τις οποίες θα αναπτυχθούν πολιτικές για τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας μέσα από την ανάδειξη της διάστασης του πολιτιστικού τουρισμού».

«Είναι πολλά αυτά που μπορούν να γίνουν και μπορούν να γίνουν καλύτερα με τη λειτουργία ενός Υφυπουργείου με ένα πολιτικό προϊστάμενο και το επιτελείο του που θα ασχολούνται αποκλειστικά με τις υποθέσεις του πολιτισμού. Ταυτόχρονα, ελπίζω ότι σύντομα θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε και να καταθέσουμε στη Βουλή και το νομοσχέδιο το οποίο θα ρυθμίζει το καθεστώς και την επαγγελματική ιδιότητα του καλλιτέχνη και των εργαζόμενων στον χώρο του πολιτισμού, ούτως ώστε να μπορούμε στη συνέχεια και μέσω του Υφυπουργείου να ασκήσουμε αποτελεσματικότερες και πιο στοχευμένες πολιτικές για να υποστηρίξουμε και να δώσουμε δυνατότητες στους ανθρώπους του πολιτισμού, στους δημιουργούς και στους καλλιτέχνες», συμπλήρωσε.

Ο κ. Προδρόμου είπε, επιπρόσθετα, ότι έπειτα από χρόνια, «δεκαετίες θα έλεγα, έχουμε μια πολύ σημαντική εξέλιξη, αφού η Κυβέρνηση σήμερα καταθέτει την πολιτική βούληση στην πράξη για να δούμε πιο συγκροτημένα και σφαιρικά μια πολιτική για τον πολιτισμό».

«Το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας αλλά και ένα από τα στοιχεία του πλούτου μας, στο οποίο θέλουμε να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας αλλά και να το αναδεικνύουμε και προβάλλουμε διεθνώς», κατέληξε.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,