Στη Δικαιοσύνη η «Ισότητα» αν δεν περιληφθεί σε ανέλιξη κατηγορία χαμηλόμισθων

Σε νομικά μέτρα σε περίπτωση μη συμπερίληψης στην επιταχυνόμενη ανέλιξη και όσων αναβαθμίστηκαν από την Κλίμακα Α1 στην Κλίμακα Α2 το 2020, θα προχωρήσει η Παγκύπρια Συντεχνία Ισότητα.

«Έχουμε θέσει ως βασική προϋπόθεση για την επίλυση του ζητήματος της επιταχυνόμενης ανέλιξης τη συμπερίληψη σε αυτήν των συναδέλφων που αναβαθμίστηκαν από την Κλίμακα Α1 στην Κλίμακα Α2 το 2020. Συγκεκριμένα, έχουμε ζητήσει όπως για τους συναδέλφους αυτούς θεωρηθεί πως η προϋπηρεσία τους έχει διανυθεί εξολοκλήρου στην Κλίμακα Α2», αναφέρει η συντεχνία σε ανακοίνωσή της.

«Εάν δεν ικανοποιηθεί το πιο πάνω αίτημά μας και οι συνάδελφοι αυτοί αποκλειστούν από τη ρύθμιση, θα προσφύγουμε άμεσα στα Δικαστήρια διεκδικώντας τη νομική αναγνώριση του δικαιώματός τους σε ίση μεταχείριση», προσθέτει.

Σημειώνει ότι ήδη έχουν εξασφαλίσει νομική στήριξη από κορυφαία δικηγορικά γραφεία τα οποία ειδικεύονται σε υποθέσεις εργατικού και συνταγματικού δικαίου.

«Είμαστε απολύτως πεπεισμένοι ότι η υπόθεσή μας είναι ισχυρότατη δεδομένου ότι στηρίζεται σε σαφείς συνταγματικές, νομοθετικές και διεθνείς διατάξεις περί ίσης μεταχείρισης και ίσης αμοιβής για εργασία ίσης αξίας», συνεχίζει.

Η Παγκύπρια Συντεχνία ΙΣΟΤΗΤΑ καλεί την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών «να σεβαστούν τη νομιμότητα και να αποφύγουν την όξυνση της κατάστασης με τον αποκλεισμό των συναδέλφων τους από τη ρύθμιση».

«Για εμάς, η συμπερίληψή τους αποτελεί θέμα αρχής και τιμής. Δεν πρόκειται να ανεχθούμε διακρίσεις και ανισότητες σε βάρος των συναδέλφων μας. Είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο, συμπεριλαμβανομένης και της προσφυγής στη Δικαιοσύνη, τα δικαιώματα και τα συμφέροντα όλων των χαμηλόμισθων συναδέλφων μας», καταλήγει.

πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: ,