Στα €750 αυξάνεται το επίδομα άσκησης δικηγόρων και μηχανικών

Στα €750 ανέρχεται πλέον το επίδομα άσκησης των δικηγόρων και των μηχανικών, κατόπιν συμφωνίας που επετεύχθη το μεσημέρι της Πέμπτης μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας, του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου (ΠΔΣ) και του ΕΤΕΚ, κατά τη διάρκεια συνάντησης των επικεφαλής των τριών φορέων στο Υπουργείο Εργασίας.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης, ο Γιάννης Παναγιώτου, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμφωνία που επετεύχθη μετά από διάλογο με τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο και με το ΕΤΕΚ, σύμφωνα με την οποία το ύψος του επιδόματος άσκησης για τους νέους επιστήμονες στους τομείς της νομικής και της μηχανικής μπορεί να αυξηθεί από τα €650 στα €750.

Επιπρόσθετα, υπέδειξε ο Υπουργός, «προφανώς το κάθε επαγγελματικό σώμα μπορεί να αποφασίσει σε ποιο βαθμό αυτό το ελάχιστον ποσό της δικής του συμβολής μπορεί να επαυξηθεί ή να διατηρηθεί σύμφωνα και με τα διαφορετικά δεδομένα που ισχύουν σε κάθε κλάδο».

«Επί της ουσίας, εκείνο που έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι η εκατέρωθεν αναγνώριση για την ανάγκη καλύτερης στήριξης των νέων επιστημόνων, των αυριανών συναδέλφων, οι οποίοι καλούνται μέσα από την πρακτική άσκηση στο περιβάλλον της εργασίας, να λάβουν εμπειρίες οι οποίες θα τους εφοδιάσουν για τα επόμενα βήματα», κατέληξε ο κ. Παναγιώτου.

Από την πλευρά του, ο Χρίστος Κληρίδης, Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου (ΠΔΣ), ευχαρίστησε τον Υπουργό Εργασίας «για την αποτελεσματικότητά του για εξεύρεση μιας ικανοποιητικής λύσης», όπως είπε. Ακόμη, έκανε λόγο για «ένα πρώτο βήμα», προσθέτοντας ότι «υπάρχει και η προοπτική μελλοντικά να υπάρξει ακόμα καλύτερη βελτίωση στον τομέα των δικηγόρων».

Ο κ. Κληρίδης σημείωσε ότι σήμερα τα δικηγορικά γραφεία επιζητούν να εξασφαλίσουν τις υπηρεσίες ασκουμένων δικηγόρων, κάτι το οποίο στο παρελθόν δεν ήταν η πραγματικότητα. Επιπλέον, εξέφρασε την ελπίδα ότι «μελλοντικά θα αυξηθεί και αυτό το ελάχιστο ποσό».

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντή, Πρόεδρος του ΕΤΕΚ, χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Υπουργού και την κατάληξη, «η οποία σίγουρα πρέπει να ικανοποιεί όλους», όπως είπε. «Θεωρούμε ευλογία το ότι υπάρχει έστω και αυτό το ελάχιστον ποσόν ως επίδομα για σκοπούς πρακτικής άσκησης και ομαλής ένταξης στην εργασία των νέων μας, τους οποίους θεωρούμε έναν σημαντικό τομέα στον οποίον θέλουμε να επενδύσουμε», συμπλήρωσε.

«Μακάρι οι δυνατότητες να υπάρχουν και τα επιδόματα να αυξηθούν έτσι ώστε να νιώθουν όλοι ότι αμείβονται όπως θα πρέπει και βάσει όσων προσφέρουν», σημείωσε ο Πρόεδρος του ΕΤΕΚ, προσθέτοντας ότι ο στόχος του Επιμελητηρίου είναι πέραν του ελάχιστου επιδόματος να ενθαρρύνει τα μέλη του για ακόμα μεγαλύτερα επιδόματα, «για να διασφαλίσουμε τούτο το σωστό εργασιακό περιβάλλον σε όλους τους νέους μας».

πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,