Σκέψεις για ανέγερση Δικαστηρίου κοντά στους χώρους διαμονής μεταναστών

Σκέψεις για ανέγερση νέου Δικαστηρίου κοντά στους χώρους διαμονής μεταναστών στην περιοχή Λίμνες στη Μεννόγια, όπου βρίσκεται το δεύτερο Κέντρο φιλοξενίας μεταναστών, κάνει το υπουργείο Εσωτερικών, με σκοπό να επισπεύδονται οι διαδικασίες για όσους προδήλως είναι αβάσιμες οι αιτήσεις τους για πολιτικό άσυλο.

Το θέμα συζητήθηκε αρμοδίως αφού κρίθηκε ότι θα βοηθήσει στην επιτάχυνση των διαδικασιών και σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», είναι στις προθέσεις του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Νουρή να το συζητήσει με το Ανώτατο Δικαστήριο. Αυτή τη στιγμή εκκρεμούν στο αρμόδιο Δικαστήριο πέραν των 7.000 προσφυγών από αιτητές ασύλου, οι αιτήσεις των οποίων απορρίφθηκαν από την Υπηρεσία Ασύλου.

Λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης με το μεταναστευτικό και της συσσώρευσης χιλιάδων προσφυγών, πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο υπουργός Εσωτερικών στα πλαίσια της βελτίωσης των διαδικασιών ασύλου, προτίθεται μεταξύ άλλων να καταθέσει εισήγηση στο Ανώτατο Δικαστήριο για τη δημιουργία νέου Δικαστηρίου Διεθνούς Προστασίας, στην περιοχή που βρίσκεται σήμερα το δεύτερο Κέντρο φιλοξενίας στις Λίμνες και του Προαναχωρησιακού Κέντρου που θα δημιουργηθεί εκεί.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο Φilenews.

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,