Συνεχίζεται το μπάχαλο: Τα μισά δεδομένα μεταφέρθηκαν στο i-justice

Πίσω στο παλαιό σύστημα ηλεκτρονικής καταχώρησης υποθέσεων i-justice πήγε από χθες η δικαιοσύνη, το οποίο όμως δεν λειτουργεί ολοκληρωτικά αφού παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν το Σαββατοκυρίακο, δεν έγινε κατορθωτό να περάσουν όλα τα δεδομένα.

Άγνωστο ωστόσο παραμένει τι θα γίνει με το e-justice, αφού από τη μια έληξε χθες το τελεσίγραφο που είχε δώσει το Τμήμα Υπηρεσιών Πληροφορικής για επιδιόρθωση των προβλημάτων του αλλιώς θα εξεταζόταν θέμα σύμβασης, ενώ από την άλλη ο Υφυπουργός Καινοτομίας αναφέρει ότι οι προσπάθειες επίλυσης των προβλημάτων συνεχίζονται.

Χθες ο πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου Μιχάλης Βορκάς, επικαλούμενος πληροφόρηση που έχει, δήλωσε ότι χρειάζονται ακόμη μερικές μέρες μέχρι να μεταφερθούν όλα τα δεδομένα υποθέσεων, με τον μεγαλύτερο όμως όγκο να έχει μεταφερθεί. Ο κ. Βορκάς είπε ακόμη ότι τις τελευταίες μέρες τα δικηγορικά γραφεία δεν μπορούσαν να δουλέψουν, μετά και την ανεπιτυχή λειτουργία του e-justice. Ωστόσο, πρόσθεσε, ότι είναι ένα σύστημα για το οποίο πλήρωσε ο κυπριακός λαός και οφείλουν αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις να ενσκήψουν στο ζήτημα ούτως ώστε να τεθεί σε εφαρμογή, νοουμένου ότι θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες και απαιτήσεις της δικαιοσύνης.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο Φilenews.

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: ,