Σειρά δράσεων συμφωνήθηκε μεταξύ Υπουργείου Δικαιοσύνης και Συμβουλίου «Φωνή»

Θέματα που άπτονται της Εθνικής Στρατηγικής για την Καταπολέμηση της Σεξουαλικής Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης Παιδιών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της Πέμπτης 20 Φεβρουαρίου του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Γιώργου Σαββίδη με την Πρόεδρο του Συμβουλίου «Φωνή», Αναστασία Παπαδοπούλου ενώ συμφωνήθηκε και σειρά δράσεων.

Ο κ. Σαββίδη επεσήμανε ότι η σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση παιδιών είναι θέμα σημαντικής προτεραιότητας για το Υπουργείο, με την Αστυνομία Κύπρου να έχει συστήσει ειδική ομάδα ανακριτών που επιλαμβάνεται τις σχετικές καταγγελίες. Πρόσθετα, διαβεβαίωσε την κα Παπαδοπούλου ότι το Υπουργείο θα συνεχίσει να στηρίζει το Συμβούλιο «Φωνή», στο οποίο και συμμετέχει με εκπρόσωπό του. Σημείωσε δε, ότι υπάρχει ευαισθητοποίηση για το θέμα και έδωσε άμεσα οδηγίες προς έναρξη υλοποίησης των νέων δράσεων που η κα Παπαδοπούλου πρότεινε να ενταχθούν στη νέα εθνική Στρατηγική του Συμβουλίου, για την επόμενη τριετή περίοδο. Κατατέθηκαν επίσης εισηγήσεις και αντηλλάγησαν απόψεις με σκοπό περαιτέρω αναβάθμιση της αποτελεσματικότητας σε σχέση με την εφαρμογή κάποιων εκ των υφιστάμενων δράσεων.

Ορισμένες από τις δράσεις που συμφωνήθηκαν κατά τη συνάντηση είναι οι πιο κάτω:

  • εντατικοποίηση των εκπαιδεύσεων / επιμορφώσεων των μελών της Αστυνομίας που εργάζονται στον τομέα αυτό (μέλη του Γραφείου Χειρισμού Θεμάτων Βίας στην Οικογένεια και Κακοποίησης Ανηλίκων και ελλειπόντων προσώπων, του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της κοινοτικής αστυνόμευσης),
  • επέκταση των ενημερωτικών δράσεων σε σχολεία,
  • ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ της Αρχής Εποπτείας Αποφυλακισθέντων που έχουν Καταδικαστεί για Σεξουαλικά Αδικήματα κατά Ανηλίκων για την πρόσληψη επιτηρητών και την εκπαίδευσή τους.

Από πλευράς της, κα Παπαδοπούλου ευχαριστώντας τον κ. Υπουργό για τη συνάντηση, ανέφερε ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και η Αστυνομία, είναι από τους στενότερους συνεργάτες του Συμβουλίου όσον αφορά στα θέματα αρμοδιότητας της «Φωνής».

Με πληροφορίες από Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,