Συνάντηση Υπ. Δικαιοσύνης με το Cyprus Integrity Forum για την πάταξη της διαφθοράς

Το νομικό πλαίσιο, που αποτελείται από τρία νομοσχέδια, για πάταξη της διαφθοράς συζητήθηκε σε συνάντηση που είχε η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κα Στέφη Δράκου με τον Πρόεδρο και μέλη του ανεξάρτητου οργανισμού Cyprus Integrity Forum.

Η ηγεσία του CIF έθεσε στο τραπέζι του διαλόγου απόψεις σχετικά με τον διορισμό των μελών και τις εξουσίες της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς, εκ των οποίων οι πλείστες έχουν ήδη υιοθετηθεί στο νομοσχέδιο που έχει καταρτιστεί από το Υπουργείο ΔΔΤ.

Η Υπουργός ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Οργανισμού για τις εξελίξεις επί των θεμάτων της διαδικασίας διορισμού των μελών και των εξουσιών που δόθηκαν στην Αρχή.

Επιπρόσθετα συζητήθηκε η ανάγκη άμεσης προώθησης των δύο νομοσχεδίων για Ίδρυση της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς και για Διαφάνεια στη Λήψη Δημοσίων Αποφάσεων, τα οποία σε συνάρτηση με το νομοσχέδιο για την Προστασία Προσώπων που αναφέρουν πράξεις διαφθοράς, το οποίο έχει ψηφιστεί από τη Βουλή, δημιουργούν ένα ολοκληρωμένο νομικό πλαίσιο ενάντια στη διαφθορά.

Τέλος, η Υπουργός ευχαρίστησε την ηγεσία του CIF για την παραγωγική ανταλλαγή απόψεων και διαβεβαίωσε για την αδιάκοπη προσπάθεια που γίνεται από πλευράς του Υπουργείου ούτως ώστε να πραγματοποιηθεί το πρώτο σημαντικό βήμα για πάταξη της διαφθοράς και ενίσχυση της διαφάνειας στη χώρα μας.

Πηγή: Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,