Σήμερα η τελική πρόταση του Υπoυργού Εργασίας προς τους κοινωνικούς εταίρους για τον κατώτατο μισθό

Με τις εργοδοτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις συναντιέται σήμερα ο Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Κυριάκος Κούσιος, για μία τελευταία προσπάθεια για να εξευρεθεί κοινό έδαφος μεταξύ των πλευρών, όσον αφορά τη θέσπιση του εθνικού κατώτατου μισθού στην Κύπρο.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 8.30 το πρωί στο Υπουργείο Εργασίας, και ο κ. Κούσιος θα καταθέσει ενώπιον των κοινωνικών εταίρων την τελική του πρόταση για το θέμα του κατώτατου μισθού.

Κατά την τελευταία συνάντησή του με τις συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ, στις 9 Αυγούστου, ο κ. Κούσιος είχε δηλώσει ότι συνεχίζουν να υπάρχουν διαφορές στις προσεγγίσεις μεταξύ εργοδοτικής πλευράς και συνδικαλιστικού κινήματος για το θέμα της θέσπισης του κατώτατου μισθού.

Ο Υπουργός Εργασίας εξήγησε ότι η προσπάθειά του είναι να συγκεράσει τις απόψεις, αλλά στο τέλος της ημέρας, η απόφαση θα ληφθεί από την Κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που αποφάσισε ότι πρέπει να υπάρξει εθνικός κατώτατος μισθός. «Η προσπάθεια είναι να συγκλίνουν οι απόψεις κατά το δυνατόν, γιατί συμφωνία δεν μπορεί να υπάρξει. Το διάταγμα θα εκδοθεί με βεβαιότητα, ανεξαρτήτως διαφορών», σημείωσε ο κ. Κούσιος.

πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: ,