Σεμινάριο με θέμα τους νέους Κανονισμούς Πολιτικής Δικονομίας πραγματοποίησε η Σχολή Δικαστών Κύπρου

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε από τη Σχολή Δικαστών Κύπρου, στις 22 Ιουνίου 2023 στο Ανώτατο Δικαστήριο, το εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα τους νέους Κανονισμούς Πολιτικής Δικονομίας για τους Νομικούς Λειτουργούς και τους Πρωτοκολλητές.

Στόχος του σεμιναρίου ήταν οι συμμετέχοντες να κατανοήσουν και να εξοικειωθούν με τον σκοπό, το γενικό πλαίσιο, τις βασικές πρόνοιες και τη φιλοσοφία των νέων Κανονισμών. Εκπαιδεύτριες στο σεμινάριο ήταν η κα Μαρίνα Παπαδοπούλου, Πρόεδρος Επαρχιακού Δικαστηρίου, η κα Γεωργία Πετάση Κορφιώτη, Ανώτερη Επαρχιακός Δικαστής και η κα Μαρίνα Ελευθερίου, Ανώτερη Πρωτοκολλητής.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε συζήτηση και μελέτη περιπτώσεων, τόσο σε μικρές ομάδες όσο και σε ολομέλεια, με συντονισμό της συζήτησης από τις εκπαιδεύτριες του σεμιναρίου.

Ο Διευθυντής της Σχολής Δικαστών κ. Γιώργος Ερωτοκρίτου, στην εισαγωγική του ομιλία, έδωσε έμφαση στα νέα εργαλεία που εισάγουν οι νέοι Κανονισμοί, τα οποία υποβοηθούν σημαντικά το έργο του Δικαστή, και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι συμμετέχοντες θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να συμβάλουν στην αλλαγή κουλτούρας, όχι μόνο ανάμεσά τους αλλά και ανάμεσα στο υπόλοιπο προσωπικό των δικαστηρίων, αφού είναι οι ίδιοι που θα τους «καθοδηγήσουν και εμπνεύσουν».

Χαιρετισμό απηύθυνε και η Αρχιπρωτοκολλητής κα Ειρήνη Χριστοδούλου, η οποία τόνισε: «ο εκσυγχρονισμός είναι απαραίτητος για την επιτάχυνση της δικαστικής διαδικασίας, έτσι, οφείλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε άλματα προς τα εμπρός αν θέλουμε να πετύχουμε την επιδιωκόμενη ποιοτική αλλαγή στη δικαιοσύνη και τη μείωση του χρόνου εκδίκασης των υποθέσεων».

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τους νέους Κανονισμούς Πολιτικής Δικονομίας, εντάσσεται στο πλαίσιο χρηματοδότησης της Σχολής Δικαστών από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

πηγή: Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: ,