ΣΕΚ: Κατάσταση μισθοδοσίας σε όλους τους εργαζόμενους με νομοθετική ρύθμιση

Ενίσχυση της υφιστάμενης νομοθεσίας περί προστασίας των μισθών επιχειρεί αυτή την περίοδο το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σύμφωνα με τη ΣΕΚ, η οποία επισημαίνει ότι «μία από τις πλέον βασικές αλλαγές που πρέπει να γίνει είναι η εισαγωγή νομοθετικής πρόνοιας, ώστε οι εργοδότες να υποχρεώνονται να δίνουν γραπτή ενημέρωση της κατάστασης μισθοδοσίας στον κάθε εργαζόμενο».

Σε ανακοίνωση, η ΣΕΚ αναφέρει ότι γίνεται προσπάθεια και κοινωνικός διάλογος ώστε στη νομοθεσία να εισαχθούν συγκεκριμένες τροποποιήσεις «που κρίθηκαν αναγκαίες ένεκα των επανειλημμένων παραβιάσεων του νόμου, οι οποίες ήταν πολύ πιο έντονες την περίοδο της πανδημίας, από τον Μάρτιο μέχρι και σήμερα», όπως αναφέρεται σε επίσημο κυβερνητικό έγγραφο.

«Η ολική βελτίωση της υφιστάμενης νομοθεσίας θα προστατεύσει ακόμα περισσότερο τους μισθούς και θα ενισχύσει τη διαφάνεια, ενώ θα συμβάλει και στην αξιοπρέπεια στην εργασία», επισημαίνει η ΣΕΚ.

Τέλος, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Αξιοπρεπούς Εργασίας, η ΣΕΚ δηλώνει πως οι αγώνες της για βελτίωση της ποιότητας ζωής και της ευημερίας των ανθρώπων δεν έχουν ημερομηνία λήξης.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,