Σε περισσότερη ασφάλεια στο κέντρο της Λεμεσού προσβλέπει η Υπουργός Δικαιοσύνης

Την έναρξη λειτουργίας του αστυνομικού σταθμού «Σπίτι της Αστυνομίας», στο ιστορικό κέντρο της Λεμεσού, χαιρέτησε σήμερα, Τετάρτη, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Έμιλυ Γιολίτη, η οποία δήλωσε ότι στόχος είναι να αυξηθεί η τάξη και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης επισκέφθηκε το πρωί το «Σπίτι της Αστυνομίας», που άρχισε να λειτουργεί στην οδό Ανεξαρτησίας, συνοδευόμενη από τον Αρχηγό Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου.

Σε δηλώσεις της, η κ.Γιολίτη είπε πως «θέλουμε να φέρουμε πίσω τις παλιές γειτονιές  στη Λεμεσό, θέλουμε να νιώθει ο κόσμος ασφάλεια και να μπορεί να κυκλοφορεί με την οικογένεια του μέχρι και πολύ αργά το βράδυ στα κέντρα των πόλεων μας».

Υπενθυμίζοντας τη λειτουργία και του αστυνομικού σταθμού στην οδό Λήδρας, στη Λευκωσία, η Υπουργός ανέφερε πως, πρόθεση είναι να υπάρχουν αστυνομικοί σταθμοί σε όλα τα κέντρα των πόλεων.

Τόνισε δε ότι η Αστυνομία είναι πάντα δίπλα στον πολίτη, ωστόσο, κατά τη διάρκεια της πανδημίας,  ο ρόλος αυτός «ήταν άχαρος, γιατί η Αστυνομία βρέθηκε απέναντι από τον πολίτη, ο οποίος δεν είναι ο παραδοσιακός ρόλος της Αστυνομίας».

Τέλος, ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην προσπάθεια δημιουργίας του αστυνομικού σταθμού, όπως το Δήμο Λεμεσού, την Μητρόπολη Λεμεσού για την παραχώρηση του χώρου, την Αστυνομία και τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου.

Από την πλευρά του, ο Αρχηγός Αστυνομίας δήλωσε ότι απώτερος σκοπός του νέου αστυνομικού σταθμού «Σπίτι της Αστυνομίας», είναι η διευκόλυνση των πολιτών και η επιβολή της τάξης στην περιοχή.

Ο Στέλιος Παπαθεοδώρου σημείωσε δε ότι, ήδη υπάρχουν «δείγματα γραφής» σε ό,τι αφορά την αστυνόμευση και ασφάλεια των πολιτών από τη λειτουργία, αρχές του χρόνου, του αστυνομικού σταθμού στην οδό Λήδρας, στη Λευκωσία.

Ο νέος αστυνομικός σταθμός στην οδό Ανεξαρτησίας θα εργάζεται επί 24ώρου βάσεως και στελεχώνεται από 15 μέλη της Αστυνομίας, από τα οποία τα οκτώ θα εκτελούν χρέη ποδηλάτη, καθώς επίσης και επτά μέλη της Κοινοτικής Αστυνόμευσης.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,