Ψήφισμα προς τον ΠτΔ ενέκρινε πανδημοτική συγκέντρωση στα Κ.Πολεμίδια για το κτίριο πρώην ΣΠΕ

Έτοιμοι να διεκδικήσουν, ακόμη και με δυναμικές κινητοποιήσεις, το κτίριο της πρώην ΣΠΕ Πολεμιδιών δηλώνουν οι κάτοικοι του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ενέκριναν ψήφισμα, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητώντας την ανάκληση της απόφασης για παραχώρηση του στο Δήμο Αμμοχώστου.

Οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν το απόγευμα έξω από το κτίριο της πρώην ΣΠΕ Πολεμιδιών, στο οποίο έχουν αναρτηθεί πανό με συνθήματα, που εκφράζουν την αντίθεση των δημοτών στην απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σε ομιλία του, ο Δήμαρχος, Νίκος Αναστασίου, ανέφερε ότι, από τον Μάρτιο του 2019, ο Δήμος Κ. Πολεμιδιών εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για το συγκεκριμένο κτίριο, με τα αρμόδια Υπουργεία να παρουσιάζονται θετικά ως προς το αίτημα, ωστόσο, παρά την αποστολή σχετικών επιστολών, δεν λήφθηκε καμία γραπτή απάντηση, ενώ δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση σε πρόσφατες προσπάθειες τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Στις 2 Απριλίου, πρόσθεσε, ενημερώθηκε από τον ίδιο τον Δήμαρχο Αμμοχώστου, ότι το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την παραχώρηση του, για τις ανάγκες μεταστέγασης του Δημαρχείου Αμμοχώστου.

Ο Νίκος Αναστασίου επεσήμανε πως «το συγκεκριμένο κτίριο αποτελεί το πρώτο ακίνητο που απέκτησε η ΣΠΕ Πολεμιδιών και αποτελεί για εμάς, αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας μας», υποδεικνύοντας ότι, τίποτα άλλο δεν παραχωρήθηκε στο Δήμο από την τεράστια ακίνητη περιουσία που υπάρχει στα Πολεμίδια και που πέρασε στα χέρια της Κυπριακής Εταιρείας Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων.

Υπενθυμίζοντας ότι ο Δήμος έχει από προχθές αποστείλει σχετική επιστολή προς τον ΠτΔ, ζητώντας ανάκληση της απόφασης, ο κ. Αναστασίου σημείωσε ότι υπάρχει κατανόηση για την αναγκαιότητα μεταστέγασης του Δήμου Αμμοχώστου και πως υπάρχουν αρκετά άλλα κτίρια στα Πολεμίδια που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν.

Το συγκεκριμένο κτίριο, κατέληξε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Κ.Πολεμιδιών «είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Πολιτισμού μας, της ιστορίας μας και κανείς δεν μπορεί να μας το πάρει».

Κατά τη διάρκεια της πανδημοτικής συγκέντρωσης, διαβάστηκε και εγκρίθηκε ψήφισμα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, από την νεοσυσταθείσα «ομάδα πρωτοβουλίας περιφρούρησης του δικαιώματος διατήρησης του ιστορικού κτιρίου ΣΠΕ Πολεμιδιών στους νόμιμους ιδιοκτήτες του».

Πέραν από την ανάκληση της απόφασης, οι Πολεμιδιώτες ζητούν από το Υπουργικό Συμβούλιο να παραχωρήσει άμεσα το κτίριο στο Δήμο Κάτω Πομεμιδιών και να ληφθεί σοβαρά υπόψη η ανακοίνωση του Δήμου Αμμοχώστου, ότι προϋπόθεση αποδοχής του κτιρίου είναι να μην έλθει σε αντιπαράθεση με οποιοδήποτε άλλο σώμα ή φορέα το διεκδικεί.

Την ίδια ώρα, η ομάδα πρωτοβουλίας προειδοποιεί πως, αν δεν υπάρξει άμεση ανταπόκριση, θα προχωρήσει στη λήψη πιο δυναμικών μέτρων, ενώ τονίζει την αμέριστη συμπαράσταση της προς το Δήμο Αμμοχώστου «ο οποίος δίκαια διεκδικεί χώρο στέγασης στη Λεμεσό».

Πηγή : ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Tags: , , , ,