Προχωρεί η Επ. Νομικών με το ν/σ για το σύστημα Ποινικής Δικαιοσύνης Φιλικής προς τα Παιδιά

Συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών η κατ’ άρθρον συζήτηση του «Ο περί Εγκαθίδρυσης Συστήματος Ποινικής Δικαιοσύνης Φιλικής προς τα Παιδιά» που βρίσκεται σε Σύγκρουση με το Νόμο (Πρόληψη, Μεταχείριση στο Σύστημα  Ποινικής  Δικαιοσύνης και Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας) Νόμος του 2019.(Αρ. Φακ. 23.01.060.113-2019).

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ μετά το πέρας της συνεδρίασης της Επιτροπής, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών της Βουλής Γεώργιος Γεωργίου είπε ότι ολοκλήρωσαν την κατ’ άρθρον συζήτηση του νομοσχεδίου.

«Εντός 15 ημερών όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και οι υπηρεσίες που έχουν παρευρεθεί σε αυτή την επίμονη και επίμοχθη συζήτηση τα τελευταία 2 χρόνια αυτού του νομοσχεδίου, θα μας φέρουν τις παρατηρήσεις τους, τις απόψεις τους, τις διαφωνίες τους πάνω σε συγκεκριμένες προτεινόμενες νομοθετικές διατάξεις, θα γίνουν οι παρατηρήσεις της Γραμματείας της Επιτροπής Νομικών, ούτως ώστε στην επόμενη μας συζήτηση να επικεντρωθούμε βασικά σε πέντε, έξι θέματα, τα οποία είχαν εγερθεί με διαφορετική άποψη», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας, ο κ. Γεωργίου είπε ότι «στο τέλος θα προχωρήσουμε στην αναθεώρηση του νομοσχεδίου με βάση τα όσα θα συζητηθούν ούτως ώστε να το προχωρήσουμε στην Ολομέλεια».

Πηγή : ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: ,