Προβλήματα εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας στη συνάντηση Υπ. Δικαιοσύνης – ΑΣΔΥΚ και ΚΑΣ

Τη διαβεβαίωση ότι, τόσο η ίδια όσο και ο Αρχηγός της Αστυνομίας κατανοούν τα προβλήματα που απασχολούν τους Αστυνομικούς και τους Πυροσβέστες και ότι στόχος είναι η σταδιακή επίλυσή τους έδωσε η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης, Στέφη Δράκου, κατά τη σημερινή συνάντηση στην οποία συμμετείχε και ο Αρχηγός Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου, με αντιπροσωπεία της Ανεξάρτητης Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΑΣΔΥΚ) και του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος (που υπάγεται σε αυτήν (ΚΑΣ ΑΣΔΥΚ).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Πρόεδρος του ΚΑΣ, Λούκας Χρίστου, επέδωσε στην Υπουργό υπομνήματα στα οποία αναλύονται λεπτομερώς βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες αστυνομικοί και πυροσβέστες.

Ο κ. Χρίστου, μεταξύ άλλων, έθεσε το ζήτημα της μισθολογικής αναβάθμισης των χαμηλόμισθων Αστυνομικών και Πυροσβεστών αλλά έθεσε επίσης, το αίτημα για μισθολογική αναβάθμιση των Ειδικών Αστυφυλάκων, κατά ανάλογο τρόπο, όπως υλοποιήθηκε στη Δημόσια Υπηρεσία, δηλαδή από τις κλίμακες Α1-Α2-Α5 στις κλίμακες Α2-Α5-Α7.

Ο Πρόεδρος του ΚΑΣ, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ήγειρε και το ζήτημα της μείωσης του ορίου αφυπηρέτησης, υποβάλλοντας αίτημα για αναθεώρηση του υφιστάμενου μοντέλου, με την κ. Δράκου να δηλώνει ότι  πρόκειται για ευρύτερο ζήτημα που θα εξεταστεί στο πλαίσιο συζήτησης του συνταξιοδοτικού στο Δημόσιο.

Όσον αφορά στο ζήτημα της σοβαρής καθυστέρησης που παρατηρείται στην αποπληρωμή εκτέλεσης υπερωριακών καθηκόντων, τόσο η Υπουργός Δικαιοσύνης, όσο και ο Αρχηγός της Αστυνομίας, διαβεβαίωσαν ότι καταβάλλονται προσπάθειες για σμίκρυνση του χρόνου, αναμονής, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι, μέχρι το τέλος του χρόνου θα βελτιωθεί ουσιαστικά η κατάσταση.

Στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΑΣΔΥΚ Γιώργος Χωραττάς, εξέφρασε ικανοποίηση για τις τοποθετήσεις της Υπουργού και του Αρχηγού Αστυνομίας επί των προβλημάτων των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας και δήλωσε ότι η ΑΣΔΥΚ και ο ΚΑΣ ΑΣΔΥΚ επιθυμούν να έχουν ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας και διαβούλευσης με στόχο την προώθηση των όποιων ζητημάτων αναφύονται στο Αστυνομικό Σώμα, αναφέρεται καταληκτικά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,