ΕΕΕ: 10.245 χαμηλοσυνταξιούχοι δεν υπέβαλαν αίτηση για τη μικρή επιταγή όταν εισήχθη ο νόμος – Παράταση υποβολής αιτήσεων

Ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής οδηγείται στις 6 Δεκεμβρίου η πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ, η οποία αφορά στην τροποποίηση του νόμου σχετικά με το  Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και η οποία στοχεύει να δώσει παράταση στην υποβολή αιτήσεων από χαμηλοσυνταξιούχους, που απώλεσαν τη μικρή επιταγή το 2014.

Σε δηλώσεις του, μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Εργασίας της Βουλής, ο Πρόεδρός της, Αντρέας Φακοντής, εξήγησε ότι η συγκεκριμένη πρόταση σκοπεύει να δώσει παράταση στην υποβολή αιτήσεων από χαμηλοσυνταξιούχους, που απώλεσαν τη μικρή επιταγή, μετά την εισαγωγή της νέας νομοθεσίας του ΕΕΕ, το 2014.

Όπως εξήγησε ο κ. Φακοντής «ένας μεγάλος αριθμός χαμηλοσυνταξιούχων που υπολογίζεται περίπου στις 10.245 άτομα δεν υπέβαλαν αίτηση για τη μικρή επιταγή όταν εισάχθηκε ο νόμος του ΕΕΕ το 2014».

Σημείωσε ότι ο νόμος τροποποιήθηκε και δόθηκε η δυνατότητα στους ανθρώπους αυτούς να υποβάλουν ξανά αιτήσεις από το 2018.

«Από το 2018 μέχρι τέλος του 2019 που λήγει η ημερομηνία υποβολής αιτήσεων υπέβαλαν αίτηση 1.892 άτομα, άρα ένας πολύ μεγάλος αριθμός ακόμα, γύρω στα 8.500 άτομα, δεν έχει υποβάλει αίτηση, ώστε να γίνουν ξανά δικαιούχοι στη μικρή επιταγή», είπε.

Ανέφερε ότι τα μέλη της Επιτροπής Εργασίας έκριναν σωστό όπως δώσουν παράταση για ακόμα ένα χρόνο, μέχρι το τέλος το 2020, ώστε οι χαμηλοσυνταξιούχοι που απώλεσαν τη μικρή επιταγή το 2014, να έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση, η οποία θα εξεταστεί με βάση τα εισοδήματα, που είχαν το 2014. Είπε, τέλος, ότι η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τη συγκεκριμένη τροποποίηση του νόμου όπως και όλες οι κοινοβουλευτικές ομάδες.

Πηγή: KYΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,