Δελτίο Τύπου: Πρόσκληση για την Εκδήλωση Ενδιαφέροντος Φοίτησης στο Μάστερ στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο

Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή αιτήσεων για το εξ αποστάσεως διαπανεπιστημιακό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών επιπέδου Μάστερ, με τίτλο «Ευρωπαϊκό Δίκαιο» που προσφέρεται με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Frederick και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου γίνεται αποκλειστικά μέσω διαδικτύου έως την 31ή Αυγούστου 2023 και ώρα 11.59 π.μ.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο και πρωτοποριακό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών πουσχεδιάστηκε και αναπτύχθηκεαπό το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Frederick και τη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Το  πρόγραμμα απευθύνεται όχι μόνο σε δικηγόρους της Κύπρου και της Ελλάδας, αλλά και σε στελέχη εταιρειών, φορέων και οργανισμών, προκειμένου να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να εφοδιαστούν με τα απαραίτητα προσόντα για την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, βελτιώνοντας τις δεξιότητες τους στην επίλυση ιδιαίτερα απαιτητικών προβλημάτων,στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Σκοπός του συγκεκριμένου διαπανεπιστημιακούπρογράμματος μεταπτυχιακών σπουδών είναι η σε βάθος γνώση του Ευρωπαϊκού Δικαίου, του δικαίου που συνιστά ιδιαίτερη έννομη τάξη, χωριστή από τις εθνικές έννομες τάξεις των κρατών – μελών και διέπεται από τις δικές του, ιδιαίτερες αρχές. Η θεωρητική και πρακτική νομική ανάλυση δεν περιορίζεται μόνο σε θέματα οικονομίας, εμπορίου, ενιαίας αγοράς, αλλά, συμβαδίζοντας με τις εξελίξεις, καλύπτει και ποικίλους άλλους τομείς, όπως τα θεμελιώδη δικαιώματα, την πληροφορική, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την ποινική δικαιοσύνη, το περιβάλλον, την ενέργεια, την ασφάλεια, τις θαλάσσιες μεταφορές, τη ναυτιλία και τη δικαστική συνεργασία στον ευρωπαϊκό χώρο. Η γλώσσα παρακολούθησης είναι η ελληνική και η διάρκεια του κύκλου σπουδών είναι 1,5 έτος (3 εξάμηνα).

Το πρόγραμμα πιστοποιήθηκε από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ), ύστερα από ενδελεχή αξιολόγηση από επιτροπή ειδικών.

Για να υποβάλετε αίτηση πατήστε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες σε ότι αφορά τη διαδικασία αίτησης εγγραφής αλλά και ενημέρωση σχετικά μετο Πρόγραμμα Σπουδών επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Frederick www.frederick.ac.cy ή επικοινωνήστε με το Γραφείο Εισδοχής στη Λευκωσία (22394394) ή στη Λεμεσό (25730975) ή μέσω email στο adminfo@frederick.ac.cy.

Μπορείτε, επίσης, να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου www.eap.gr/education/postgraduate/biannual/european-law/ ή να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Μητρώου Φοιτητών ΕΑΠ (Δευτέρα έως Παρασκευή: 9:00 – 13:00) στα τηλέφωνα 0030 2610 367305 και 2610 367302, ή στο e-mail: edi@eap.gr.

 

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο Frederick:

Το Πανεπιστήμιο Frederick λειτουργεί από το 2007 ως ένα διεθνώς αναγνωρισμένο Ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αφοσίωση στην ακαδημαϊκή αριστεία.

Στις πέντε Σχολές του Πανεπιστημίου προσφέρονται περισσότερα από 80 προγράμματα σπουδών σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο, στους τομείς της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής, των Γραμμάτων και των Τεχνών. Αποστολή του είναι η παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης μέσα από ένα περιβάλλον που προωθεί τη γνώση και συμβάλλει στην ακαδημαϊκή και προσωπική ανάπτυξη των φοιτητών/τριών, η προσήλωση στην έρευνα, την καινοτομία και την παραγωγή νέας γνώσης και η συμβολή στο κοινωνικό σύνολο για την επίτευξη της αλλαγής που ο κόσμος μας χρειάζεται.

Το Πανεπιστήμιο Frederick είναι το μοναδικό ακαδημαϊκό ίδρυμα στην Κύπρο με άδεια λειτουργίας σε Λευκωσία και Λεμεσό. Το 2022 κατατάχθηκε στην 139η θέση ανάμεσα σε 1103 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και στην 194η διεθνώς, ανάμεσα στα συνολικά 2068 Πανεπιστήμια που αξιολογήθηκαν στη γενική κατάταξη του παγκόσμιου συστήματος αξιολόγησης πανεπιστημίων U-Multirank, που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στα Times Higher Education Impact Rankings 2023, το Πανεπιστήμιο Frederick κατατάχθηκε στα πρώτα 201-300 Πανεπιστήμια παγκοσμίως, λαμβάνοντας την υψηλότερη βαθμολογία από όλα τα Πανεπιστήμια που συμμετείχαν από την Κύπρο και την Ελλάδα. Σε σχέση με τον Στόχο που αφορά την Ποιοτική Εκπαίδευση κατατάχθηκε στην 44η θέση παγκοσμίως, ενώ σε σχέση με τον Στόχο για Προσιτή και Καθαρή Ενέργεια κατατάχθηκε στην 100ή θέση.

 

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: ,