Προς ψήφιση στην Ολομέλεια παραπέμπονται ο κώδικας εξετάσεων και οι εξ αποστάσεως αξιολογήσεις προγραμμάτων τριτοβάθμιων ιδρυμάτων

Προς ψήφιση στην επόμενη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής πάει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που αφορά τον κώδικα εξετάσεων σε περιόδους κρίσεων, καθώς και η πρόταση νόμου του βουλευτή Κυριάκου Χατζηγιάννη, για τις εξ αποστάσεως αξιολογήσεις προγραμμάτων των τριτοβάθμιων ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, Κυριάκου Χατζηγιάννη, η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής εξέτασε τη Δευτέρα το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που αφορά τον κώδικα εξετάσεων σε περιόδους κρίσεων, ώστε να μπορεί να αναθεωρείται μέχρι και πριν τις εξετάσεις. Όπως είπε ο κ. Χατζηγιάννης σήμερα λήγει ο κώδικας, για να προσθέσει ότι θα ξαναδημοσιεύονταν μέχρι τις 31 Ιανουαρίου και από εκεί και πέρα δεν θα μπορούσε να αλλάξει τίποτα. Ανέφερε ότι λόγω των συνθηκών που επικρατούν προκύπτει ανάγκη για αλλαγή της νομοθεσίας, ώστε να μπορεί να αναθεωρεί την ημερομηνία ο Υπουργός Παιδείας όταν και εφόσον χρειάζεται. Πρόσθεσε ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί και θα γίνει τοποθέτηση στην επόμενη συνεδρία της Ολομέλειας.

Σε σχέση με τις εξ αποστάσεως αξιολογήσεις προγραμμάτων των τριτοβάθμιων ιδρυμάτων, ο κ. Χατζηγιάννης ανέφερε ότι κατατέθηκε ως κατ’ επείγουσα στην τελευταία Ολομέλεια πρόταση νόμου, αφού λόγω της κατάστασης που επικρατεί, δεν μπορούν να γίνονται οι εξ αποστάσεως αξιολογήσεις, επειδή χρειάζεται η φυσική παρουσία. Εξήγησε πως  γι’ αυτό το λόγο ο Φορέας – ΔΙΠΑΕ δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να πιστοποιήσει τα προγράμματα, γι’ αυτό και η πρόταση κατατέθηκε ως κατ’ επείγουσα, ενώ η συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή ολοκληρώθηκε σήμερα. Η τοποθέτηση των κομμάτων θα γίνει στην επόμενη συνεδρία της Ολομέλεια της Βουλής.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Tags: , ,