Προγράμματα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και κατάρτισης Συμβούλων Αφερεγγυότητας για το έτος 2025

Προς: Όλους τους αδειοδοτημένους Συμβούλους Αφερεγγυότητας

Στα πλαίσια εφαρμογής του περί Συμβούλων Αφερεγγυότητας Νόμου και συγκεκριμένα του Άρθρου 14 (4) όπου προνοείται ότι οι Σύμβουλοι Αφερεγγυότητας συμμετέχουν σε κατάλληλα προγράμματα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και κατάρτισης, το Τμήμα Αφερεγγυότητας, ως μία εκ των τριών αρχών αδειοδότησης Συμβούλων Αφερεγγυότητας, επιθυμεί να διεξάγει έρευνα διάγνωσης μαθησιακών αναγκών μεταξύ των αδειοδοτημένων Συμβούλων Αφερεγγυότητας.

Στόχος της έρευνας είναι αφενός να εντοπιστούν οι πραγματικές ανάγκες σε θέματα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τους επαγγελματίες του κλάδου έτσι ώστε να σχεδιαστούν και να διοργανωθούν εκπαιδευτικά προγράμματα μέσα στο 2025, που θα υποστηρίζουν το Έργο των Συμβούλων Αφερεγγυότητας, αφετέρου για να αξιολογηθεί ο βέλτιστος τρόπος εφαρμογής της πολιτικής που θα διασφαλίζει την εναρμόνιση των διαδικασιών συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Συγκεκριμένα θα διοργανωθούν εκπαιδευτικά σεμινάρια με διαφορετικές θεματικές ενότητες και κάθε Σύμβουλος Αφερεγγυότητας, θα έχει τη δυνατότητα επιλογής σε συνάρτηση με τις προσωπικές του ανάγκες για επαγγελματική ανάπτυξη.

Στο παρόν στάδιο επιδιώκεται να γίνει διάγνωση μαθησιακών αναγκών, ώστε να καταγραφεί η σχετική θεματολογία και να διοργανωθούν τα ανάλογα εκπαιδευτικά σεμινάρια κατά το έτος 2025.

Ως εκ τούτου έχει ετοιμαστεί σχετικό ερωτηματολόγιο και μπορείτε να το βρείτε πατώντας στο σύνδεσμο:

  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe2lOGwNth_a_yN2uipveASxBdLSLzfrI76G6B1ln3zAC1q4A/viewform?usp=pp_url

Κατά συνέπεια για να συμβάλετε  σχετικά και να προβείτε σε εισηγήσεις αναφορικά με τις ανάγκες που προκύπτουν στη βάση των οποίων θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν τα σχετικά σεμινάρια, είναι παράκληση να έχουμε τις απαντήσεις σας το αργότερο μέχρι 1η Δεκεμβρίου 2024.

Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: